Η υποψηφιότητα Ζαγοράκη και οι τελευταίες καραμπόλες - Karfitsa.gr
Αθλητικά Απόψεις

Η υποψηφιότητα Ζαγοράκη και οι τελευταίες καραμπόλες

Άρθρο του  ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΣΤΟΡΑ

Η υποψηφιότητα του Θόδωρου Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ, αφού πέρασε από χίλια κύματα, από την περασμένη είναι πλέον γεγονός.  Ζύμωσε επί έναν και πλέον μήνα την υποψηφιότητα του, με στόχο να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους της αποτυχίας του και μετά ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του. Αλλωστε ο Ζαγοράκης δεν είναι μόνο ένας παράγοντας του ποδοσφαίρου, αλλά κι ένα πολιτικό πρόσωπο και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να τσαλακωθεί το προφίλ του. Συζήτησε λοιπόν μ’ όλες τις πλευρές, έβαλε τους όρους κι όταν πλέον ωρίμασαν οι συνθήκες και πείστηκε ότι η υποψηφιότητα του έχει τα εχέγγυα να πετύχει, έκανε το βήμα παραπάνω. Βεβαίως στο παραπέντε μπερδεύτηκε λίγο η κατάσταση με την κατάθεση υποψηφιότητας από τον κ. Νίκα της ΕΠΣ Βοιωτίας,  που είναι υποστηριζόμενος από την ΑΕΚ. Η υποψηφιότητα δεν είναι απέναντι στον Ζαγοράκη, αλλά όπως υποστηρίζει η πλευρά του δεύτερου υποψήφιου, έχει να κάνει με πιθανό κώλυμα του εμβληματικού αρχηγού, λόγω της άδειας ΟΠΑΠ που έχει στην κατοχή του. Δηλαδή είναι η εναλλακτική της ΑΕΚ ώστε να μην μπει κάποιος άλλος στο παιχνίδι. Η πλευρά Ζαγοράκη υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κώλυμα γιατί ο νόμος είναι πάνω από το καταστατικό της ΕΠΟ.

Αν δεχτούμε ότι ο Ζαγοράκης θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ το έργο που θα αναλάβει μόνο εύκολο δεν θα είναι. Απάντησε θετικά στην πρόταση-πρόκληση και του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει σελίδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γνωρίζοντας ότι η διαιτησία που αποτελεί την πέτρα του σκανδάλου ανήκει στην ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ και οι Πειθαρχικές Επιτροπές στελεχώνονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αισιοδοξεί ότι θα έχει λιγότερες σκοτούρες στο κεφάλι του. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα μπορέσει να ασχοληθεί με την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου επενδύοντας στη βάση του που είναι οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι. Εκεί θα στρέψει την προσοχή του και συγχρόνως θα επιδιώξει η Εθνική ομάδα να αποκτήσει την αίγλη του παρελθόντος. Μέσα στα σχέδια του είναι να πιέσει την πολιτεία να δημιουργήσει ένα μόνιμο προπονητήριο για τις εθνικές ομάδες.

Τι απ’ όλα αυτά θα καταφέρει να πετύχει, θα το δείξει ο χρόνος. Θεωρητικά πάντως έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εξοφλήσει παραγωγικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο την εμπειρία του και την αναγνωρισημότητά του.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ