Ήλιος 11 χρόνια μετά-Τo τελευταίο ηχητικό ντοκουμέντο από τους πιλότους των F-16 - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Ήλιος 11 χρόνια μετά-Τo τελευταίο ηχητικό ντοκουμέντο από τους πιλότους των F-16

Συμπληρώθηκαν σήμερα έντεκα χρόνια από την αεροπορική τραγωδία ...

Συμπληρώθηκαν σήμερα έντεκα χρόνια από την αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος» το 2005, που οδήγησε στον θάνατο 121 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, που ταξίδευαν με τη μοιραία πτήση.Περίπου 70 συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας πήγαν από την Κύπρο στο Γραμματικό Αττικής, όπου τελέστηκε μνημόσυνο των θυμάτων στο σημείο συντριβής του αεροπλάνου.

Στην Κύπρο, τελέστηκε μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, της κοινότητας που είχε τα περισσότερα θύματα.

Επιμνημόσυνη ομιλία εκφώνησε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου ο οποίος σημείωσε ότι “κυβέρνηση, πολιτεία και κοινωνία στέκονται δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων της Ήλιος”.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε “ο πόνος είναι ανείπωτος για την τραγική εκείνη στιγμή που αφαίρεσε το δικαίωμα της χαράς και της ευτυχίας από τις οικογένειες τους. Έντεκα χρόνια μετά συγγενείς όλων των θυμάτων, πολλοί άγνωστοι μεταξύ τους μέχρι τότε, ενωμένοι πλέον σαν μια οικογένεια που την συνδέουν ακατάλυτοι δεσμοί κοινού πένθους και πόνου, προσέρχονται στις εκκλησιές μας και στο Γραμματικό για να τιμήσουν τη μνήμη τους, να προσευχηθούν για την ανάπαυση των αθώων ψυχών τους, ανανεώνοντας τη σιωπηλή ιερή συμφωνία να κρατήσουν τη μνήμη τους ζωντανή”.

 Το μοιραίο ταξίδι

Το Μπόινγκ της αεροπορικής εταιρείας «Ήλιος», συνετρίβη ενώ εκτελούσε πτήση από τη Λάρνακα στην Πράγα, με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα, λόγω ταχείας αποσυμπίεσης της καμπίνας κατά την απογείωση, που προκάλεσε τη λιποθυμία επιβατών και πληρώματος.

Το αεροσκάφος πετούσε με αυτόματο πιλότο και με όλους τους επιβαίνοντες να έχουν απολέσει τις αισθήσεις τους εκτός από τον αεροσυνοδό Ανδρέα Προδρόμου που προσπαθούσε να αναλάβει τον έλεγχο του. Λίγες ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 12.05 το αεροσκάφος συνετρίβη στην ορεινή περιοχή του Γραμματικού, παρασύροντας στο θάνατο 121 ψυχές, εκ των οποίων οι 22 ήταν ανήλικα παιδιά και βυθίζοντας στο πένθος δεκάδες οικογένειες σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ηχητικό ντοκουμέντο

Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο μεταξύ των πιλότων των F-16 και του πύργου ελέγχου από τη στιγμή που προσεγγίζουν το Μπόινγκ της ήλιος.

news247.gr

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ