Ιωάννα Κοσμοπούλου: Σημείο καμπής          - Karfitsa.gr
Πρόσωπα

Ιωάννα Κοσμοπούλου: Σημείο καμπής         

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου που η ζωή φέρνει τα πάνω κάτω. Κι αυτή η χρονική στιγμή αποτελεί το σημείο καμπής για τη ζωή μας.

Σε μια τέτοια συγκυρία, όπου έπρεπε να πάρω καθοριστικές αποφάσεις βρέθηκα πριν επτά χρόνια. Είχα μόλις παραιτηθεί με πρόωρη συνταξιοδότηση από τη δουλειά μου ως επίκουρης καθηγήτριας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους. Η ζωή μου όδευε σε ένα αδιέξοδο, μακριά από εργασία, προσωπικά όνειρα και φιλοδοξίες.

Ποτέ δεν ήμουν γυναίκα καριέρας. Πάντα προτεραιότητα και συνειδητή επιλογή μου ήταν ο ρόλος της μάνας. Δεν ήταν όμως αυτό το «ιερό» για μένα καθήκον που με οδήγησε σε αυτά τα αδιέξοδα. Ήταν κάποιες κακές προσωπικές επιλογές. Και τότε, στα 54 μου χρόνια, αποφάσισα να γυρίσω σελίδα. Αποφάσισα να πάρω τη ζωή μου στα χέρια μου, επιλέγοντας να ζήσω μόνη με τα παιδιά μου. Τα μοναδικά πραγματικά μου στηρίγματα.

Κι η ζωή άρχισε να παίρνει πάλι τα πάνω της. Άρχισα να αφιερώνω περισσότερο και ουσιαστικότερο χρόνο στα παιδιά, στους φίλους, στην Ιωάννα. Δούλεψα σκληρά για τέσσερα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σ’ ένα νέο για μένα αντικείμενο, που με όπλισε με σημαντικά εφόδια.

Και μέσα σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια της προσπάθειας να κλείσουμε πληγές, να κτίσουμε μια νέα ζωή, να τελειώσουμε ό,τι είχαμε αφήσει μισό, γεννήθηκε και πάλι η ελπίδα. Γεννήθηκε το όνειρο. Κι αυτό το όνειρο περιέκλειε μέσα του πολλά, με κυριότερο την ενασχόληση με τα κοινά. «Πού πας;» σκεφτόμουν κάποιες φορές. «Πώς μπορείς να τα καταφέρεις μετά από τόσα χρόνια αποχής από τα πάντα; Πώς θα βγεις από τους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού για να βαδίσεις στο άγνωστο»;

Κι όμως η θέληση, το πείσμα και η σκληρή δουλειά με έφεραν εδώ που είμαι σήμερα. Σε μια τόσο σημαντική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση θέση. Σε μια θέση που οι γυναίκες κατακτούν πιο δύσκολα. Που όμως συνήθως την υπηρετούν με ευαισθησία, αίσθημα ευθύνης και αποτελεσματικότητα. Κι αυτό κάνω ενάμιση χρόνο τώρα κι έτσι θα συνεχίσω!

Η Ιωάννα Κοσμοπούλου είναι δημοτική σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Από την έντυπη έκδοση

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ