ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουάσινγκτον - Karfitsa.gr
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουάσινγκτον

Τουλάχιστον 70 οι πυρκαγιές

usaΣε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε σήμερα ο Μπάρακ Ομπάμα την πολιτεία της Ουάσινγκτον προκειμένου να κινητοποιηθούν τα μέσα εκείνα που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των τεράστιων πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών «διέταξε την παροχή βοήθειας από τις ομοσπονδιακές αρχές προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες σε πολιτειακό και τοπικό επίπεδο στις περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές».

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Περιστατικών και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ καλούνται να συντονίσουν όλες τις επιχειρήσεις σε ομοσπονδιακό επίπεδο για την ανακούφιση των τοπικών πληθυσμών που έχουν πληγεί.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Εθνικό Διυπηρεσιακό Κέντρο Συντονισμού (NICC), συνολικά 13 είναι οι πυρκαγιές που μαίνονται ανεξέλεγκτα στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, ενώ άλλα τέσσερα μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο.

Οι αρχές αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών άλλωστε επέκτειναν τη ζώνη εκκένωσης σε επιπλέον δύο πόλεις που απειλούν οι φλόγες στο βορειοκεντρικό τμήμα της πολιτείας της Ουάσιγκτον την ώρα που δεκάδες μέτωπα συνεχίζουν να καταστρέφουν το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης οι αρχές έδωσαν εντολή στους περίπου 1.000 κατοίκους του χωριού Τόνασκετ να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς οι φωτιές εξαπλώνονται προς την περιοχή.

Βορειότερα, οι αξιωματούχοι των αρχών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών νωρίς την Παρασκευή εξέδωσαν επιπλέον διαταγές εκκένωσης για τμήματα της Οκανόγκαν, μιας μεγαλύτερης πόλης, προειδοποιώντας τους κατοίκους σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook «να μην περιμένουν για μια προειδοποίηση στο σπίτι τους».

Τουλάχιστον 70 πυρκαγιές ή πολλαπλά πύρινα μέτωπα συνεχίζουν να μαίνονται αυτήν την εβδομάδα σε πολλές πολιτείες των δυτικών ΗΠΑ, στην πλειονότητά τους στην Ουάσιγκτον, το Όρεγκον, το Άινταχο, την Καλιφόρνια και την Μοντάνα, σύμφωνα με τις αρχές.

Με τον πύρινο εφιάλτη σε πλήρη εξέλιξη, πυροσβέστες από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αναμένονται στην χώρα για να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σε ένα δελτίο τύπου το NICC γνωστοποίησε σήμερα ότι «η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία αποτελούν σημαντικούς εταίρους της αμερικανικής κοινότητας πυροσβεστικών δυνάμεων εδώ και 50 χρόνια όμως δεν έχουν κινητοποιηθεί από το 2008, όταν η σφοδρότητα των φαινομένων ήταν παρόμοια με αυτήν φέτος».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι κυβερνήτες του Άινταχο και του Όρεγκον, όπως συνέβη και στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, κάλεσαν την Εθνοφρουρά και στρατιωτικά αεροσκάφη να λάβουν μέρος στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών. Είναι η πρώτη φορά από το 2008 που έφεδροι των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ έλαβαν διαταγή να αναπτυχθούν για να αντιμετωπιστούν πυρκαγιές.

Φέτος οι πυρκαγιές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στοιχίσει τη ζωή 13 πυροσβεστών.
in.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ