Ήρθε η ώρα του λογαριασμού - Karfitsa.gr
Αθλητισμός Απόψεις Αρθρογράφοι

Ήρθε η ώρα του λογαριασμού

του Βασίλη Μάστορα

 

mastoras1

του Βασίλη Μάστορα

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των ομάδων της Super League,  χρόνια τώρα, είχαν επαναπαυθεί στα «κλειδωμένα» έσοδα από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και τον χορηγό της φανέλας. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έκαναν καμία απολύτως προσπάθεια για να αυξήσουν τα έσοδα τους. Κυρίως οι μικρομεσαίες ομάδες ήταν μία χαρά βολεμένες από τα περίπου 3-4 εκ. ευρώ που εισέπρατταν οπότε ο μήνας είχε… εννιά.

Μάταια λοιπόν όλοι εκείνοι οι οποίοι αντιμετώπιζαν τεχνοκρατικά την ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, σχεδόν εκλιπαρούσαν, για την βελτίωση του ποδοσφαιρικού προϊόντος. Όλες οι εκκλήσεις τους έπεφταν στο κενό καθώς οι ιδιοκτήτες διοικούσαν στη λογική του δώσε ημίν σήμερον. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έκαναν μία κοντόφθαλμη πολιτική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σε εποχές ευημερίας, είναι αλήθεια ότι κατάφερναν να κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Ο ΟΠΑΠ ήταν κρατικός, οπότε είχαν αξία οι ψηφοθηρικού χαρακτήρα παρεμβάσεις του εκάστοτε υπουργού Αθλητισμού για χορηγικά δώρα στις ομάδες. Όσο για την τηλεόραση; Ζούσε εποχές ευημερίας και τα μηδενικά έμπαιναν εύκολα στα ποσά των συμβολαίων με τις ομάδες.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και το ποδόσφαιρο, το οποίο λειτουργεί ως αποτύπωμα της ελληνικής κοινωνίας, ήταν επόμενο ότι θα διαχειριστεί την εφήμερη ευημερία στρεβλά, όπως έκανε και το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Ήρθε όμως η ώρα του λογαριασμού και εδώ μπαίνει το πρόβλημα. Το κράτος δεν μπορεί να βάζει πλέον πλάτη στις ομάδες με χορηγίες, η τηλεόραση μετράει ακόμη και το τελευταίο σεντ και η διαφήμιση δείχνει καθοδική τάση. Όλα λοιπόν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο άλλαξαν. Στο μόνο που δεν είχαμε αλλαγή ήταν η ποιότητα τού θεάματος που παραμένει σταθερά χαμηλή. Αυτή η εξίσωση λογικό είναι ότι βγάζει αρνητικό πρόσημο που ισοδυναμεί με πρόβλημα το οποίο καλούνται να το λύσουν οι ιδιοκτήτες, έχοντας απέναντι τους τις απαιτήσεις της συνδρομητικής τηλεόραση η οποία αποτελεί την σημαντικότερη πηγή εσόδων για τις ομάδες. Προτάσεις υπάρχουν πολλές. Ο κεντρικός τίτλος όμως όλων όσων πληρώνουν τις ομάδες είναι ένας: κάντε περισσότερο ανταγωνιστικό το Πρωτάθλημα.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ