Δέκα ερωτήσεις αναζητούν δέκα σύντομες απαντήσεις. Πρόσωπα της Θεσσαλονίκης, από όλους τους χώρους, μοιράζονται με τους αναγνώστες της εφημερίδας «Karfitsa» πτυχές της ζωής τους και αδημοσίευτες φωτογραφίες σε μια διαφορετική – μίνι συνέντευξη.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ
Σίγουρα έχετε επισκεφτεί κάποιο από τα μαγαζιά του στη Θεσσαλονίκη. Ο Σταύρος Σωτηρούδης, μαζί με τον αδελφό του, Χρήστο, άνοιξαν πριν από χρόνια μια «πόρτα» για απαιτητικούς ψαροφαγάδες, τον «Γλυκάνισο» στην Πυλαία. Ακολούθησαν το «Marea Sea Spirit», το καφέ «Stories», το «Iberico» και η «Διαγώνιος». Με πολλές διακρίσεις και βραβεία, ο επιχειρηματίας εστίασης μας «ταξιδεύει» σε γεύσεις που θα μας κάνουν να ξεχάσουμε και το …όνομα μας!
Θυμάστε τη στιγμή που αποφασίσατε να ανοίξετε το πρώτο μαγαζί;
Ναι, μαζί με τον αδελφό μου, Χρήστο, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα μέρος με ψυχή!
Υπάρχει «ταβάνι» στην εστίαση;
‘Οχι, αρκεί να διατηρείς την καινοτομία και το πάθος της πρώτης στιγμής.

Τι απαιτεί ο πελάτης;
Αυθεντικότητα, ποιότητα και οικείο περιβάλλον.
Τελικά ψάρι ή κρέας;
Εξαρτάται από τη διάθεση. Η πόλη μας έχει σπουδαία εστιατόρια τόσο για ψάρι όσο και για κρέας.
Ποιος δίνει το οριστικό «ok» για τα πιάτα στο μενού;
Εγώ, σε συνεννόηση με τους συνεργάτες μου.

Αληθεύει πως οι Θεσσαλονικείς ξέρουν από καλό φαγητό;
Οι καλύτεροι της χώρας!
Πώς νιώθετε για κάθε βραβείο που κερδίζετε;
Είναι τιμή για εμάς αλλά πρέπει να το βλέπεις σαν εφήμερη χαρά, το σημαντικότερο είναι η χαρά και η ευχαρίστηση των ανθρώπων που μας εμπιστεύονται.
Εάν η Θεσσαλονίκη ήταν πιάτο θα ήταν…
σουτζουκάκια από τη Διαγώνιο!

Τα ξεχνάτε όλα όταν βρίσκεστε…
με τις κόρες μου.
Επόμενος στόχος…
η διατήρηση των εστιατορίων μας στην πρώτη γραμμή της εστίασης της πόλης με ποιότητα, αγάπη και συνέχεια.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ KARFITSA




