Ισχυρή και αυτόνομη η Attica Bank - Karfitsa.gr
Οικονομία

Ισχυρή και αυτόνομη η Attica Bank

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η νέα αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου

_MG_7724

Την αισιοδοξία της ότι η Attica Bank θα κατοχυρώσει και θα διευρύνει τον αυτόνομο ρόλο της στο τραπεζικό σύστημα και στην οικονομία, ολοκληρώνοντας με επιτυχία την νέα αύξηση μετοχικού της κεφαλαίου, που προέκυψε από τα πρόσφατα stress test της Τράπεζας της Ελλάδος, εξέφρασε η διοίκηση της Attica Bank, στη διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης της τράπεζας.

“Στη διαδικασία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου έχουμε τη στήριξη και τη  βοήθεια μεγάλων διεθνών χρηματοοικονομικών συμβούλων. Η συνεργασία αυτή αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης των διεθνών επενδυτών  προς τις προοπτικές της Τράπεζας  και αυτό το κλίμα εμπιστοσύνης  είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε και στο επενδυτικό φόρουμ  που οργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών μαζί με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, στο οποίο είχαμε δυναμική παρουσία. Όλα αυτά μαζί με την στήριξη που παρέχει η συνεπής παρουσία του βασικού μετόχου, του ΤΣΜΕΔΕ, μας γεμίζουν αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι”, ανέφερε ο πρόεδρος της Attica Bank Ιωάννης Γαμβρίλης.

“Για εφέτος, μετά την ανακοίνωση από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) των αναγκών σε κεφάλαια της νέας αξιολόγησης πιστωτικού κινδύνου, η Attica Bank, καλείται να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση με 397 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το βασικό σενάριο ή 434 εκατ.ευρω κατά το δυσμενέστερο σενάριο, προκειμένου να αντιμετωπίσει πιστωτικούς κινδύνους για την περίοδο 2014-2016”, ανέφερε διευθύνων σύμβουλος τράπεζας Γκίκας Μάναλης.

“Όσο και να κρίνεται υπερβολικό το ποσό για την Τράπεζα, έχει τρείς δυνατότητες κάλυψης του: Τη δημιουργία εσωτερικού κεφαλαίου, τηνεξεύρεση στρατηγικού επενδυτή με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και κάλυψη του από αυτόν ή και από τους υφιστάμενης μετόχους και ως τρίτη λύση συνδυασμό των δύο προηγούμενων λύσεων. Με βάση τους σχεδιασμούς που γίνονται, είπε ο κ. Μάναλης, προκρίνεται η τρίτη λύση. Προς το σκοπό έχει υποβληθεί στην ΤτΕ σχέδιο δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου για μερική κάλυψη του απαιτούμενου ποσού και αναμένεται έγκριση του, ενώ επίσης η Attica Bank έχει προχωρήσει στην πρόσληψη διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων και συμβούλων για αναζήτηση κεφαλαίων που θα καλύψουν τις  κεφαλαιακές της ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται και ο σημερινός βασικός μέτοχος να εκδηλώσει την πρόθεση του για τα ποσό συμμετοχής του, ώστε τελικά να προσδιοριστούν τα κεφάλαια που θα καλυφθούν από τον στρατηγικό εταίρο. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η προοπτική εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή κρίνεται θετική. Σε αυτό συνηγορεί και το γενικότερο κλίμα των διεθνών αγορών για την Ελλάδα κάθε και η ευκολία με την οποία κάλυψαν προ λίγων εβδομάδων οι 4 συστημικές τράπεζες τις ανάγκες από τις διεθνείς αγορές αλλά και η βαρύτητα των επενδυτικών μας συμβούλων», πρόσθεσε ο κ.Μάναλης. Τα πλεονέκτημα της λύσης αυτής είναι η διεθνής προοπτική της τράπεζας και η άμεση κεφαλαιακή τη; ενίσχυσης.

Μιλώντας στην γενική συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος είπε ότι “ο όμιλος της Attica Bank είναι έτοιμος να ανταποκριθεί με συνέπεια στην πρόκληση της χρηματοδότησης τη ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και την στήριξη της επιχειρηματικότητας”.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ