«Καμπάνα» για το έγκλημα με «άρωμα» λευκών γάμων - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

«Καμπάνα» για το έγκλημα με «άρωμα» λευκών γάμων

 

Κάθειρξη 10 ετών και 3 μηνών επιβλήθηκε χθες σε 27χρονο ομογενή, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τον 65χρονο παππού του, επειδή ο τελευταίος θεώρησε υπεύθυνη τη μητέρα του νεαρού και νύφη του για την εμπλοκή της οικογένειας στην υπόθεση των εικονικών γάμων που αποκαλύφτηκαν το 2012 στη Θεσσαλονίκη.

Το έγκλημα είχε σημειωθεί στα τέλη Απριλίου του 2013 όταν ο νεαρός συνεπλάκη με τον 65χρονο και του κατάφερε ένα χτύπημα με μαχαίρι στην κοιλιά. Αιτία της αντιπαράθεσης, όπως αποκαλύφτηκε στη συνέχεια, ήταν η υπόθεση των εικονικών γάμων, για την οποία είχαν προφυλακιστεί οι γονείς του 27χρονου τον Ιανουάριο του ίδιου χρόνου. Ο παππούς του, όπως είπε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος στην απολογία του, θεωρούσε υπεύθυνη τη νύφη του, που ήταν κατηγορουμένη για τους γάμους, εξαιτίας της οποίας έλεγε ότι προφυλακίστηκε και ο γιος του και σύζυγός της. Κατά τη διάρκεια της δίκης στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 27χρονος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης με τον ηλικιωμένο βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και δεν γνώριζε τι έπραττε. Ακόμη σημείωσε πως το μαχαίρωμα είχε συνέπεια να υποστεί αιμορραγικό σοκ ο ηλικιωμένος, ενώ ο ίδιος έσπευσε άμεσα να ζητήσει βοήθεια.

Στον 27χρονο είχε αναγνωριστεί από το πρώτο δικαστήριο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας για το έγκλημα που έγινε στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο την Παρασκευή αναγνώρισε επιπλέον το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και μείωσε την ποινή του από τα 15 χρόνια που είχαν επιβληθεί. Ούτως ή άλλως ο 27χρονος είχε αποφυλακιστεί με όρους εκτίοντας μεγάλο μέρος της ποινής του.

Η υπόθεση με τους «λευκούς» γάμους είχε οδηγηθεί στο Πενταμελές Εφετείο το 2018 που κατέληξε σε καταδίκη.

 

 

K.K.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ