Κάλπες για τo άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Κάλπες για τo άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές

Τρεις κάλπες στήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης από μέλη του Επιμελητηρίου, τα οποία επιχείρησαν να καταγράψουν την άποψη των κατοίκων της περιοχής, καταναλωτών και επιχειρηματιών, για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών τα Σαββατοκύριακα με προσωπικό ασφαλείας. 

Ήδη και μόνο με την εξαγγελία της συγκεκριμένης πρόθεσης από πλευράς του ΕΒΕΞ εκφράστηκαν αντιδράσεις, με τον Εμπορικό Σύλλογο να καταγγέλλει το Επιμελητήριο για στήριξη της μνημονιακής πολιτικής, κοινοποιώντας παράλληλα μια ιδιαίτερα σκληρή σε ύφος και περιεχόμενο επιστολή. Παράλληλα, εκφράστηκαν έντονες αμφιβολίες για την εγκυρότητα μιας τέτοιας δημοσκόπησης, μιας και δεν διενεργείται από επαγγελματίες του είδους.

 

Αυτό ωστόσο δεν φάνηκε να επηρεάζει τους εμπνευστές της κίνησης, οι οποίοι τοποθέτησαν τις τρεις κάλπες, ζητώντας από τους πολίτες να απαντήσουν στο ερώτημα του εάν πρέπει να είναι ανοικτή η αγορά τις Κυριακές, αλλά και στο εάν πρέπει να λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας οι δημόσιες υπηρεσίες.

Αρνητική ήταν και η στάση που κράτησε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, στην απόφαση αυτή του ΕΒΕΞ αναφέροντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως θεωρεί άκαιρη την κίνηση του Επιμελητηρίου να θέσει ένα τέτοιο ερώτημα, καθώς όπως ανέφερε οι δημόσιες υπηρεσίες που πρέπει να λειτουργούν το Σαββατοκύριακο λειτουργούν, ενώ παράλληλα σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και τα ΚΕΠ. 

Οι καταναλωτές, αναγράφοντας απλώς το όνομά τους επάνω στα ψηφοδέλτια, μπορούσαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, ενώ από τη μεριά τους οι επιχειρηματίες, που είναι και μέλη του Επιμελητηρίου, ανέφεραν το όνομά τους στους εργαζόμενους του ΕΒΕΞ οι οποίοι με τη σειρά τους, τους διέγραφαν από τους καταλόγους για να διασφαλίζεται, σε αυτήν έστω την κατηγορία των συμμετασχόντων, το ότι δεν θα επιστρέψουν λίγη ώρα μετά να ξαναψηφίσουν. Οι κάλπες στήθηκαν λίγο μετά τις 8.00 το πρωί ενώ παρέμειναν στην Κεντρική Πλατεία μέχρι και το μεσημέρι. 

Πηγή:enikos.gr 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ