Καλυψώ Γ. Γούλα: Η δύναμη των γυναικών είναι σαν του Φοίνικα - Karfitsa.gr
Πρόσωπα

Καλυψώ Γ. Γούλα: Η δύναμη των γυναικών είναι σαν του Φοίνικα

 

Η δύναμη των γυναικών είναι απύθμενη. Το διαπίστωσα όταν συνάντησα γυναίκες που ξεκίνησαν από την Συρία, περπάτησαν χιλιάδες χιλιόμετρα μαζί με τα μικρά τους παιδιά τα οποία έπρεπε να φροντίζουν και τα ταΐζουν κάτω από δυσμενείς συνθήκες για να φτάσουν στην Ευρώπη. Μίλησα μαζί τους στα Διαβατά και στο «Φιλοξενείο αιτούντων άσυλο» στην Τούμπα, όπου περίμεναν με αγωνία πότε θα τελειώσουν οι διαδικασίες να επανενωθούν με άλλα μέλη των οικογενειών τους.

Η δύναμη των γυναικών δεν γνωρίζει από στερεότυπα. Το διαπίστωσα στις γυναίκες της Τούμπας που έγιναν μια αγκαλιά για τις γυναίκες και τα παιδιά που έμειναν στο «Φιλοξενείο» προσφέροντας καθημερινά φαγητό και αγάπη.

Η δύναμη των γυναικών είναι σαν τον Φοίνικα που μπορεί να καεί αλλά να αναγεννηθεί από τις στάχτες. Το διαπίστωσα στον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, όταν είδα γυναίκες και μητέρες που είχαν κακοποιηθεί να μαζεύουν τα κομμάτια της ψυχής τους, να φεύγουν από το σπίτι τους που είχε μετατραπεί σε κολαστήριο, η δική τους εμπόλεμη ζώνη και να προσπαθούν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και να πιάσουν τη ζωή τους από την αρχή.

Η δύναμη των γυναικών για αλληλεγγύη είναι ατελείωτη. Το διαπίστωσα βλέποντας εργαζόμενες οργανισμών και εθελόντριες ΜΚΟ που δεν σταμάτησαν ποτέ να νοιάζονται και να τρέχουν (κυριολεκτικά) για τον συνάνθρωπο τους.

Η δύναμη των γυναικών αναδεικνύεται τις ημέρες της πανδημίας. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι μια ακόμα αναφορά στο καλεντάρι μας. Είναι μια ισχυρή υπενθύμιση όλων όσων πράττουμε εμείς οι γυναίκες σε όλο τον πλανήτη, με την ξεχωριστή δύναμη του μυαλού και της ψυχής που διαθέτουμε για να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο αλλά και μια υπενθύμιση για όλα όσα πρέπει ακόμα να γίνουν.

ΗΚαλυψώ Γ. Γούλα είναι Δικηγόρος και Πρόεδρος Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου

Από την έντυπη έκδοση

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ