Καμία πιστοποίηση δεν είχε το λούνα παρκ από την TÜV HELLAS - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Καμία πιστοποίηση δεν είχε το λούνα παρκ από την TÜV HELLAS

Λάθος το έγγραφο που κυκλοφορεί

Καταγραφή

Ο Φορέας Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD) με ανακοίνωσή τονίζει ότι ουδέποτε έδωσε πιστοποίηση στο παιχνίδι, τον κύλινδρο σε λούνα παρκ στο Ελληνικό όπου ένα 13χρονο παιδί έχασε τη ζωή του και η 9χρονη αδελφή του τραυματίσθηκε σοβαρά.

«Το εν λόγω παιχνίδι και η εγκατάσταση  δεν φέρει καμία πιστοποίηση του Φορέα TÜV HELLAS (TÜV NORD» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης κάνει αναφορά σε πιστοποιητικό που διακινείται στον Τύπο, ότι δεν αφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ούτε τη συγκεκριμένη εγκατάσταση λούνα παρκ στο Ελληνικό.

Όπως εξηγεί ο συγκεκριμένος φορέας πρόκειται για πιστοποίηση ενός εντελώς διαφορετικού ψυχαγωγικού παιχνιδιού στην περιοχή του Ασπρόπυργου που είχε δοθεί τον Μάιο του 2012 και όπως επισημαίνει η πιστοποίηση έχει πάψει να είναι σε ισχύ καθώς έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2013.

Ειδικότερα όπως τονίζεται στην ανακοίνωση ο  φορέας μας είχε πιστοποιήσει μια 8γωνη πισίνα ενώ το συμβάν συνέβη σε παραλληλόγραμμη πισίνα.

Ακόμη αναφέρει ότι το παιχνίδι που είχε πιστοποιηθεί ήταν σε σχήμα σφαίρας και όχι σε σχήμα κυλίνδρου όπως αυτό στο Ελληνικό.

Στην πρώτη περίπτωση υπήρχε περιμετρικός φράκτης δύο μέτρων, ενώ στο σημείο που σημειώθηκε το δυστύχημα δεν υπήρχε περίφραξη.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ