Κανένα μαγαζί δεν αύξησε το τζίρο του στις εκπτώσεις! - Karfitsa.gr
Οικονομία

Κανένα μαγαζί δεν αύξησε το τζίρο του στις εκπτώσεις!

Απογοητευτικά τα στοιχεία ερευνας του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης!

agora1 (20)

Απογοητευτικά είναι για μια ακόμη φορά τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των φετινών θερινών εκπτώσεων σε δείγμα 200 εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης μας.

Η έρευνα έγινε σε εμπορικές επιχειρήσεις του Κέντρου, της Δυτικής και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικό της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το εμπόριο της πόλης μας είναι το ποσοστό μείωσης του τζίρου, που ήταν τουλάχιστον 50% σε σχέση με πέρυσι.

Επί του συνόλου των ερωτηθέντων το 80% δηλώνει απογοητευμένο, ενώ,  μόνον το 20% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τζίρο κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων και τούτο διότι ο τζίρος παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, το 75% δήλωσε ότι είχε μείωση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι, ενώ το 20% κινήθηκε στα ίδια περυσινά επίπεδα. Καμία επιχείρηση δεν δήλωσε αύξηση τζίρου, ενώ το 5% δεν απάντησε.

Σε ερώτηση αναφορικά με το ποσοστό εκπτώσεων που διενήργησαν τα καταστήματα, η πλειοψηφία των εμπόρων απάντησε ότι το ποσοστό εκπτώσεων κυμάνθηκε γύρω στο 50%.

Αναφορικά με την αγοραστική κίνηση, οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι η καλύτερη περίοδος ήταν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, με μικρή διαφορά από τις δύο πρώτες εβδομάδες των εκπτώσεων.

Τέλος, για το 40% των εμπορικών καταστημάτων υπήρχε συμμετοχή στον κύκλο εργασιών τους από καταναλωτές άλλων περιοχών ή χωρών (τουρίστες). Η τουριστική κατανάλωση σ’αυτές τις περιπτώσεις κινήθηκε σε ποσοστό 16% επί του συνολικού τζίρου των επιχειρήσεων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την κρίση που περνάει η χώρα μας, δεν δίνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας τόσο στους συναδέλφους εμπόρους όσο και στους εμποροϋπαλλήλους, οι οποίοι αγωνιούν για την επιβίωση και το μέλλον τους.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ