«Κάνουμε οι ίδιοι τους φύλακες» - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

«Κάνουμε οι ίδιοι τους φύλακες»

Τι λένε στο karfitsa.gr οι καταστηματάρχες της Εγνατίας

thema karfitsa

Της Έλενας Καραβασίλη 

Εύκολη λεία ληστών φαίνεται να είναι τα μαγαζιά της Εγνατίας, που βρίσκονται σε έναν από τους εμπορικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Τα έργα που πραγματοποιούνται κατά μήκος της οδο’υ, από την Μοναστηρίου μέχρι την Αγίας Σοφίας, με τις λαμαρίνες να κλείνουν δρόμους αλλά και την… ορατότητα στα μαγαζιά, διευκόλυνε το έργο επιτήδειων δραστών.

thomas

Περισσότερες από τρεις φορές μέσα σε ένα εξάμηνο, το κατάστημα υποδημάτων του Νίκου Παϊπούρογλου έπεσε «θύμα» ληστών.

«Όταν μπαίνουν οι λαμαρίνες στο εργοτάξιο του μετρό για να γίνουν τα έργα, δεν υπάρχει οπτική επαφή του κόσμου με τα μαγαζιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της κίνησης, αλλά και την αύξηση της εγκληματικότητας. Στα 22 καταστήματα που βρίσκονται στο τετράγωνο της Αγίας Σοφίας με Εγνατία, έχουν διαρρήξει τα εννέα. Ο κόσμος που μένει πάνω από τα μαγαζιά φοβάται να κυκλοφορήσει το βράδυ. Από ένα σημείο και μετά αναγκαστήκαμε, εμείς οι ίδιοι να χωρίσουμε βάρδιες και να κάνουμε οι ίδιοι οι καταστηματάρχες τους security. Στη συνέχεια συγκεντρώσαμε χρήματα και προσλάβαμε ιδιωτική εταιρία φύλαξης».

ft4

Όπως τονίζει στην «Κ» ο κ. Παϊπούρογλου, καταστηματάρχες και ένοικοι της περιοχής, δημιούργησαν έναν άτυπο σύλλογο με σκοπό να διεκδικήσουν πράγματα από την Αττικό Μετρό.

«Διεκδικούμε αποζημιώσεις στα καταστήματα που επλήγησαν για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής, μας. Να υπάρχουν κάποιες ελαφρύνσεις στη ΔΕΗ και στον ασφαλιστικό μας φορέα. Έχουν γίνει εξαγγελίες και περιμένουμε. Αυτό που καταφέραμε είναι να υπάρχει πλέον εταιρία security για την φύλαξη της περιοχής, η οποία πληρώνεται από την Αττικό Μετρό μέσω του Εμπορικού Συλλόγου».

lazaros

Στην ίδια κατάσταση βρέθηκε και ο έμπορος υποδημάτων στην Εγνατία, Λάζαρος Καραγεωργίου, και όπως εξομολογείται στην «Κ» , έχει βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον ληστή.

«Πολλές φορές μου έχουν ανοίξει το μαγαζί. Ο φωτισμός της περιοχής και η φύλαξη είναι σχεδόν ανύπαρκτη με αποτέλεσμα να μένουν τα καταστήματά μας στο έλεος των διαρρηκτών. Επίσης ήταν και κλειστός ο δρόμος, δεν περνούσαν ούτε αυτοκίνητα ούτε πεζοί, λόγω του μετρό από την δική μας την πλευρά στην Εγνατία, με αποτέλεσμα τα μαγαζιά μας να αποτελούν εύκολο στόχο. Ένα βράδυ πέτυχα τον ληστή να προσπαθεί να διαρρήξει παραδιπλανό μαγαζί. Προσπάθησα να τον σταματήσω και εκείνος έβγαλε μαχαίρι. Ευτυχώς ήταν μαζί μου ένα φίλος σαν «βουνό» αλλιώς… θα είχα μεγάλο πρόβλημα».

sidiropoulos

«Μου άνοιξαν το μαγαζί όταν ακόμη το εργοτάξιο του μετρό βρισκόταν απέναντι. Η έλλειψη φύλαξης και ασφάλειας στην περιοχή είναι δεδομένη και οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει αστυνόμευση στην Εγνατία. Υπάρχει μία υποτυπώδης φύλαξη από securityπου προσέλαβε η Αττικό Μετρό, όμως είναι για πέντε ώρες το βράδυ και σε τέσσερις μήνες το πολύ θα ολοκληρωθεί η διάρκεια που έχει συμφωνηθεί και η εικόνα θα είναι η ίδια. Εγώ έχω βάλει αλεξίσφαιρα τζάμια και πόρτες ασφαλείας, προσπαθώ όπως μπορώ να προφυλάξω την περιουσία μου. Φυσικά και φοβάμαι, είναι τέτοιο το είδος που εμπορεύομαι που γίνεται εύκολα στόχος.  Ο δρόμος κυρίως τον χειμώνα, είναι γεμάτος ναρκομανείς και ζητιάνους. Από την άλλη, τα μαγαζιά που έχουν κλείσει, στο κομμάτι που βρίσκεται το μετρό, είναι αρκετά», λέει ο έμπορος κοσμημάτων στην Εγνατία, Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

ft2

Έρμαιο ληστών βρέθηκε και το κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων του Γιώργου Ιωσηφίδη.

«Τον περασμένο Αύγουστο μου διέρρηξαν το μαγαζί και πήραν ότι χρήματα είχα στο ταμείο. Ακόμη μία φορά αποπειράθηκαν να ανοίξουν το μαγαζί αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφεραν. Το μόνο που μπόρεσα να κάνω για να προστατεύσω το μαγαζί μου, ήταν να βάλω περισσότερες κλειδαριές και κεπέγκι. Συναποφασίσαμε όλοι οι έμποροι της περιοχής να προσλάβουμε ιδιωτική εταιρία security με σκοπό να διαφυλάξουμε όσο γίνεται τις περιουσίες μας από τους επιτήδειους. Βέβαια από τις κάμερες ασφαλείας που έχουμε όλοι στα καταστήματά μας, διαπιστώθηκε πως πρόκειται για τον ίδιο δράστη που έκανε όλες τις διαρρήξεις στην περιοχή, ο οποίος και συνελήφθη».

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ