Καρδιακαύτι: Πέντε νέοι, αναζητούν νύφες… - Karfitsa.gr
Karfitsomata Κοινωνία

Καρδιακαύτι: Πέντε νέοι, αναζητούν νύφες…

Με όσους μιλήσαμε εκείνο ...

f6_0Βρίσκεται στην καρδιά του Ηλειακού Κάμπου αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που ονομάζεταιΚαρδιακαύτι. Ένας όμορφος νέος από την περιοχή, πριν από πολλά-πολλά χρόνια, είχε ερωτευτεί την Λυγιά, μια όμορφη κοπέλα που ζούσε λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα. Ο πατέρας της δεν τον ήθελε για γαμπρό και η Λυγιά παντρεύτηκε-παρά τη θέλησή της- άλλον… Ερωτοχτυπημένος ο όμορφος νεαρός, με «καμένη καρδιά» και το Καρδιακαύτι έμεινε στην ιστορία, που μάλλον σήμερα στον τομέα αυτόν η μοίρα, του παίζει…παιχνίδια.

Χωρίς νεαρές γυναίκες

Ένα όμορφο και ήσυχο χωριό όπως τα περισσότερα του Κάμπου, αλλά χωρίς νεαρές γυναίκες, με πέντε ανύπαντρους νέους και λίγα μικρά παιδιά!. Αυτή είναι η ανθρωπογεωγραφία του χωριού, που την δεκαετία του 60 έσφυζε από ζωή. Τότε υπήρχαν τουλάχιστον 120 μικρά παιδιά που έδιναν ζωή στο χωριό. Την δεκαετία του 70 πολλοί από τους κατοίκους του χωριού ξενιτεύτηκαν και στην ξενιτειά μεγαλούργησαν. Σήμερα το χωριό έχει περίπου 300 μόνιμους κατοίκους στην μεγάλη τους πλειονότητα ηλικιωμένοι.

Ενωμένοι και αγαπημένοι

Με όσους μιλήσαμε εκείνο που μας είπαν είναι ότι στο χωριό όλοι είναι αγαπημένοι και ενωμένοι και ότι «ο ένας βοηθά τον άλλον». Ευλογία για τον τόπο. Και ο πρώτος που μας το είπε ήταν ο Διονύσης Μαρίνος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγελαδοτρόφων Ηλείας και ένας εκ των συνιδιοκτητών της πρότυπης γαλακτοκομικής μονάδας Φάρμα Ηλείας. Μια επιχείρηση που απασχολεί προσωπικό από το Καρδιακαύτι, αφού οι αδελφοί Μαρίνου είναι γέννημα θρέμμα της του χωριού.

 Χωριό ήσυχο, καθαρό, χωρίς πρόβλημα υδροδότησης, με έναν πρόεδρο, τον Πέτρο Λουκόπουλο, που σχεδόν κάθε μέρα κάνει «περιοδεία» με το μηχανάκι του στο χωριό για να εντοπίσει προβλήματα και να δώσει λύσεις. Μιλά με όλους τους κατοίκους, ακούει τα προβλήματά τους και όσα πρέπει να προωθεί στον Δήμο Πηνειού με τις υπηρεσίες του οποίου υπάρχει άριστη συνεργασία.patrisnews.com

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ