14:49, Σάββατο
29 Ιανουαρίου 2022

Θα αποχωρήσει από την πολιτική ο Βενιζέλος;

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής, Ευάγγελος Βενιζέλος σκέφτεται σοβαρά να αποχωρήσει από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Οι ίδιες πηγές επιμένουν με βεβαιότητα για την δύσκολη απόφαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ γιατί, όπως ισχυρίζονται,  τις προθέσεις του τις έχει ήδη εκμυστηρευτεί σε επιστήθιους φίλους του.

Όπως γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος στο newpost, «με λίγα λόγια ο κ. Βενιζέλος, επί σειρά ετών υπήρξε εκ των βασικών πρωταγωνιστών στα πολιτικά πράγματα της χώρας, δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος βουλευτής στις επόμενες εκλογές και κατά συνέπεια μετά από πολλά χρόνια δεν θα είναι και μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Εάν πράγματι ισχύει η πληροφορία ο κ. Βενιζέλος τότε ίσως να αποδεχθεί πρόταση Αμερικανικού Πανεπιστημίου προκειμένου να μεταβεί στις ΗΠΑ για να διδάξει. Έτσι θα αφήσει έδαφος στην κ. Γεννηματά να υλοποιήσει την δική της στρατηγική και να κινηθεί όπως αυτή εκτιμά.
Αλλά επειδή δεν πιστεύω με τίποτα ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα πολιτικά ανενεργός, εκτιμώ ότι κάποια στιγμή θα δώσει και πάλι το δικό του πολιτικό στίγμα. Ενδεχομένως αυτή την φορά  μέσα από έναν δικό του νέο πολιτικό σχηματισμό.»