00:28, Πέμπτη
20 Ιανουαρίου 2022

Κατερίνα Τοπάζη στην KARFITSA: « Έχω δεχτεί πρόταση από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ»

Όταν  ήταν μόλις 17 χρονών και ξεκινούσε την δική της καριέρα στο χώρο της μουσικής από τη Θεσσαλονίκη η τραγουδίστρια Κατερίνα Τοπάζη δεν περίμενε ότι μετά από χρόνια θα γινόταν πολίτης του κόσμου μοιράζοντας τη ζωή της ανάμεσα σε Ελλάδα και Αμερική. Το 2009 πήρε την απόφαση να φύγει από την χώρα, έφτιαξε τη βαλίτσα της και με στήριγμα τον γιο της ταξίδεψε πάνω από τον Ατλαντικό με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Εκεί έμεινε έξι χρόνια και μιλώντας στην KARFITSA η Κ. Τοπάζη περιέγραψε : «Το 2007 είχα πάει να κάνω κάτι συναυλίες στην Αμερική και τότε αποφάσισα ότι θα μετακομίσω. Η αλλαγή αυτή στη ζωή μου ήταν ένας συνδυασμός μιας προσωπικής σχέσης και παράλληλα ήμουν σε μια φάση εσωτερικών αλλαγών που έγιναν και εξωτερικές».
Της Φιλίππα Βλαστού
Η Νέα Υόρκη αποτελούσε όνειρο για την κα Τοπάζη να ζήσει εκεί, ωστόσο όταν πήγε μας εξομολογήθηκε ότι πέρασε «μια μικρή κατάθλιψη, μια μελαγχολία» και εξήγησε : « μόλις πήγα εκεί άρχισα να συμμετέχω στον αμερικάνικο τρόπο ζωής. Στην αρχή δυσκολεύτηκα να τον υιοθετήσω αλλά μετά δυσκολεύτηκα να τον ξεχάσω όταν ήρθα εδώ, δηλαδή έπαθα ένα πολιτισμικό σοκ όταν πήγα και ένα δεύτερο όταν γύρισα. Στην πατρίδα μας είναι διαφορετικά, εκεί πολλές φορές ένιωσα μόνη και αισθάνθηκα ας το πούμε σε απόγνωση, ενώ είχα φίλους που τους έχω σαν οικογένεια και προσωπική ζωή κάτι δεν με γέμιζε, αλλά το ξεπέρασα μετά τον πρώτο χρόνο. Ήταν η αίσθηση της μοναξιάς που νιώθεις κιόλας όταν είσαι μακριά από την οικογένεια σου. Στην Αμερική έζησα από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου, αλλά και τις πιο δύσκολες. Μία δύσκολη στιγμή ήταν  όταν μετά από δυο χρόνια που ζούσαμε με το παιδί μου στην Αμερική, θέλησε να γυρίσει στην Ελλάδα, γιατί του είχε λείψει ο μπαμπάς του, αλλά ξαναγύρισε πίσω, μετά από μια σχολική χρόνια. Τότε μου ήταν λίγο ζόρι, γιατί δεν είχα ξαναζήσει αποχωρισμό με τον γιο μου. Στην αρχή νόμιζα ότι θα τρελαθώ και δεν θα το αντέξω, αλλά δεν θέλησα να γυρίσω γιατί ήξερα ότι θα επιστρέψει ο γιος μου».
H κρίση στη νύχτα και οι Έλληνες που την πλησίασαν
Το Σεπτέμβριο του 2009 που έφυγε η Κ. Τοπάζη για να ζήσει στη Νέα Υόρκη η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ήταν στο ξεκίνημα της και οι πρώτες επιπτώσεις δεν άργησαν να φανούν στον κλάδο της μουσικής. Τα μεροκάματα των τραγουδιστών μειώθηκαν, νυχτερινά κέντρα μείωσαν τις μέρες λειτουργίας τους και άλλα έκλεισαν. Τότε όπως μας αποκάλυψε η Κ. Τοπάζη, αρκετοί ζήτησαν την βοήθεια της. « Μαζί μου επικοινώνησαν αρκετοί μάνατζερ και τραγουδιστές, οι οποίοι έψαχναν εμφανίσεις. Είχα φέρει τον Άγγελο Διονυσίου και είχαμε κάνει κάποιες εμφανίσεις παρέα, τον Πέτρο Ίμβριο, τον Μανθαίο Γιαννούλη. Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι άλλοι που με πλησίασαν για να τους πάρω Αμερική, αλλά δεν υπήρχε κάποιο ενδιαφέρον εκείνη την περίοδο». Η Κ.Τοπάζη επέστρεψε στην Ελλάδα πέρυσι και από τότε γυρνάει όλη την χώρα κάνοντας εμφανίσεις. Πρόσφατα ήταν και στη Θεσσαλονίκη και όπως είπε  « η νύχτα στη Θεσσαλονίκη περνάει μεγάλη κρίση  μεγαλύτερη από της ΑΘήνας. Ανέκαθεν η Θεσσαλονίκη ήταν πιο παραμελημένη, γενικώς σε όλους τους τομείς, όποτε είναι λογικό στα χρόνια της κρίσης ένα ήδη παραμελημένο μέρος να χτυπιέται πιο πολύ.  Η κρίση εφέτος τα Χριστούγεννα έφερε αρκετούς καλλιτέχνες στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν πάρα πολλά σχήματα στην πόλη, που να πρωτοπάει ο κόσμος» .
« Δύσκολα μπορεί να τα καταφέρει κάποιος στην Αμερική»
Για τους Έλληνες ηθοποιούς και τραγουδιστές που φεύγουν στο εξωτερικό για να κάνουν καριέρα η Κ.Τοπάζη υπογράμμισε : « Δεν είναι εύκολο. Εκεί τραγουδιστές και ηθοποιοί ξεκινούν από πολύ μικρή ηλικία. Για να τα καταφέρει ένας Έλληνας πρέπει να είναι τεράστιο ταλέντο. Οι γνωστές περιπτώσεις που είναι στο εξωτερικού, που όλοι ξέρουμε, έχουν κάνει κάποια πράγματα, αλλά δεν κατάφεραν να μπουν, τουλάχιστον οι ηθοποιοί στο Χόλιγουντ. Εγώ έστω δεν ξέρω κάποιον. Είναι δύσκολο πολύ, η νοοτροπία, αλλά πάνω από όλα είναι δύσκολο να εισχωρήσει κάποιος στο σύστημα τους, αν δεν έχει πολύ ισχυρές γνωριμίες και τεράστιο ταλέντο».
«Μέσα από την δουλειά μου έχω γνωρίσει αρκετούς πολιτικούς», είπε η κα Τοπάζη. Μάλιστα, η ίδια γνωστοποίησε ότι πέρασε μια περίοδο που ασχολούνταν αρκετά με την πολιτική τότε δέχθηκε προτάσεις από πολιτικά γραφεία κομμάτων. «Παλαιότερα, μου είχαν κάνει δυο πολιτικοί πρόταση για να δουλέψω στο πολιτικό τους γραφείο, από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,  μου πέρασε από το μυαλό να πω ναι αλλά τελικά είχα πει όχι. Την πολιτική πλέον δεν θέλω να την ξέρω, είμαι πολύ απογοητευμένη από την κατάσταση».
 
« Ο καθένας μπορεί να τραγουδά Χατζηδάκη»
Για τα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε η Πάολα η οποία τραγούδησε Χατζηδάκη η κα Τοπάζη ξεκαθάρισε ότι: « διαφωνώ και εκνευρίζομαι όταν γίνονται αρνητικές κριτικές από υποτίθεται ειδήμονες ανθρώπους σε καλλιτέχνες ή και μεταξύ καλλιτεχνών. Τόσα χρόνια στο εξωτερικό δεν το έχω ξαναδεί»  συμπληρώνοντας : «Ο κόσμος θα αποφασίσει αν του αρέσει να ακούει έναν καλλιτέχνη να τραγουδά Χατζηδάκη ή Θεοδωράκη κτλ. Μπαίνουν όμως μπροστά οι ειδήμονες πετάνε ένα καρφί και ξεκινάνε μετά τα παρατράγουδα. Ένας καλλιτέχνης πρέπει να τραγουδά ότι νιώθει. Ακόμη και λαϊκός τραγουδιστής να είναι κάποιος γιατί να μην μπορεί να τραγουδήσει Χατζηδάκη; Άλλωστε ο Χατζηδάκης ήταν ο μεγαλύτερος συνθέτης που είχε λαϊκή απήχηση που σημαίνει ότι τον αγάπησε ο λαός, άρα γιατί δεν μπορεί να τραγουδηθεί από οποιονδήποτε;».