13:25, Τρίτη
25 Ιανουαρίου 2022

Μια Ανεξάρτητη Ελληνίδα της Βόρειας Ελλάδας στον ΟΑΣΘ!

Η τοποθέτησή της στον ΟΑΣΘ- µαζί µε αυτή του Στέλιου Παππά, του πατέρα του υπερυπουργού του ΣΥΡΙΖΑ- ίσως προκάλεσε τη µεγαλύτερη θύελλα αντιδράσεων και τα περισσότερα σχόλια. Η ίδια, λίγες ηµέρες µετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως µέλος του νέου κρατικοποιηµένου Οργανισµού- µιλά στην Karfitsa για τις επιδιώξεις, τους στόχους αλλά και τις προτεραιότητές της.
Η Όλγα Γιάννη για τους Θεσσαλονικείς είναι µια γνωστή προσωπικότητα. Αν και αναγνωρίσιµη στο τηλεοπτικό κοινό λόγω της παρουσίασης εκποµπών σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθµούς, πολλοί ήταν εκείνοι που στο άκουσµα της είδησης πως τοποθετήθηκε στο νέο διοικητικό συµβούλιο του ΟΑΣΘ ήθελαν να… µάθουν γι’ αυτήν περισσότερα. Όπως ακριβώς συµβαίνει και στην εκποµπή της «Θες να µάθεις», όπου όµως εκεί η ίδια δεν έχει το ρόλο της πρωταγωνίστριας αλλά της δηµοσιογράφου που θέλει να µάθει πολλά για τους… συνεντευξιαζόµενούς της.
Τριαντάρα, δηµοσιογράφος και νοσηλεύτρια –προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά σε διάφορα ιδρύµατα της πόλης, αγαπά τα ζώα, την ενδιαφέρει η ενασχόληση µε τα κοινά (αυτός είναι άλλωστε και ο πρώτος λόγος που ασχολήθηκε µε την πολιτική συµµετέχοντας στα ψηφοδέλτια των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καµµένου για την Α’ Θεσσαλονίκης), χρησιµοποιεί για τις µετακινήσεις της το αστικό, γνωρίζει τα προβλήµατα των συγκοινωνιών που υπάρχουν στην πόλη της και επιθυµεί να προσφέρει.  Επιµένει να λέει σε όσους τη ρωτούν γιατί δεν εγκαταλείπει τη χώρα: «εδώ µπορώ να χτίσω το καλύτερο. Μένω στη χώρα µου, γιατί αρνούµαι να εγκαταλείψω, και στα χέρια άλλων να αφήσω τη χώρα µου. Εδώ, στην Ελλάδα, τώρα, στα δύσκολα. Όχι απλά, δε φεύγω. Μένω. Μένω και αγωνίζοµαι».
Οι προτάσεις της
Η Όλγα Γιάννη επέλεξε την Karfitsa προκειµένου να παραχωρήσει την πρώτη της συνέντευξη µετά τη θύελλα που προκάλεσε η τοποθέτησή της στον κρατικοποιηµένο πλέον ΟΑΣΘ. Όπως δηλώνει αυτό το διάστηµα πραγµατοποιεί συναντήσεις µε εργαζοµένους στον Οργανισµό, συγκεντρώνει παράπονα πολιτών και καταγράφει τις ιδέες της προκειµένου η πόλη µε το νέο µοντέλο που νοµοθέτησε η κυβέρνηση να αποκτήσει σύγχρονες αστικές συγκοινωνίες.
«Προτεραιότητά µας είναι να βγουν περισσότερα λεωφορεία στους δρόµους µέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Επίσης πρέπει να επιδιορθώσουµε τα προβλήµατα που υπάρχουν στον υπάρχον εξοπλισµό. Δεν είναι δυνατό τα παράθυρα να µην ανοίγουν, τα καθίσµατα να είναι σπασµένα και οι γραµµές κυρίως στη δυτική Θεσσαλονίκη να είναι ελλιπείς. Προβληµατικές επίσης είναι και οι στάσεις. Υπάρχουν 171 στάσεις, χωρίς υποδοµές. Σε συνεργασία µε τους δηµάρχους θα πρέπει να γίνουν νέες στάσεις» σχολιάζει.
Η κ. Γιάννη δηλώνει επίσης πως µε τον νέο πρόεδρο του οργανισµού, Στέλιου Παππά υπάρχει καλή χηµεία και πως το σύνολο του νεοανακοινωθέντος διοικητικού συµβουλίου είναι µια «καλή οµάδα» που θα κάνει πολλά πράγµατα για την πόλη και τους Θεσσαλονικείς. «Ήδη σε πέντε ηµέρες αποδείξαµε τις προθέσεις µας» τονίζει στην Karfitsa. Πρότασή της είναι εκτός από τους ανέργους να µετακινούνται δωρεάν και τα παιδιά, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν. «Να µπορούν τα παιδιά να µπαίνουν στα λεωφορεία δωρεάν µε την επίδειξη φωτοτυπίας της κάρτας ανεργίας των γονιών τους. Πιστεύω ότι είµαστε µια καλή οµάδα. Είµαστε ενωµένοι, υπάρχει κλίµα συνεννόησης και θα κάνουµε πολλά πράγµατα» σηµειώνει.
«Η σιωπή είναι χρυσός»
Όπως αποκαλύπτει, «πλέον ο ΟΑΣΘ αποτελεί πρώτη µου προτεραιότητα. Βέβαια θα συνεχίσω τις εκποµπές µου. Ίσως πρωτοτυπήσω και κάνω συνεντεύξεις των προσωπικοτήτων που φιλοξενώ µέσα σε κάποιο αστικό. Καλεσµένος µου θα είναι και ο πρόεδρος Στέλιος Παππάς. Φέτος θα ξεκινήσω και τις συνεντεύξεις πολιτικών. Άλλωστε η πολιτική είναι κάτι που µε ενδιαφέρει. Ασχολήθηκα και µε την κεντρική πολιτική σκηνή και µε την τοπική αυτοδιοίκηση». Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη και τα προβλήµατά της λέει πως πρώτο και κύριο είναι οι δρόµοι και οι… λακκούβες τους. Η κ. Γιάννη, δηλώνει επίσης ότι θα είναι υποψήφια βουλευτής στις ερχόµενες εθνικές εκλογές.
Την ρωτήσαµε πως απαντά στα σχόλια, κυρίως τα αρνητικά, που εκφράστηκαν από διάφορους µε αφορµή την τοποθέτησή της. «Η σιωπή είναι χρυσός και το µυστικό της γαλήνης! Και η ενέργεια µου και η φαιά µου δεν µπορεί να σπαταλιούνται σε αυτά. Τα σχόλια που έγιναν ήταν κακόβουλα, σεξιστικά και άδικα» καταλήγει.