03:26, Τρίτη
05 Ιουλίου 2022

Των δήμων τα… αφανέρωτα

Μέσα στο κατάμεστο Αμφιθέατρο Σταύρος Κουγιουμτζής στο Πανόραμα τίμησε ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη τον Διονύση Σαββόπουλο. Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης «σε μια εποχή όπου όλα γύρω μας αμφισβητούνται , ο Σαββόπουλος εξακολουθεί να μας δίνει “λόγια” για να μην αισθανόμαστε μοναξιά και να συνεχίζουμε να ελπίζουμε, τον ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας έκανε και ευχόμαστε από καρδιάς “Να μας έχει ο Θεός γερούς πάντα να ανταμώνουμε…” (φωτο δημάρχου με τον Νιόνιο)

Καλά λένε ότι όποιος ασχολείται με την πολιτική τα… παίρνει τα κιλάκια του! Όλο junk και fast food είναι οι αιρετοί, αφού όπως οι ίδιοι μαρτυρούν δεν προλαβαίνουν να πάνε σπίτι για να φάνε κολατσιό. Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης τα delivery πηγαίνουν κι έρχονται κάθε Δευτέρα που συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης…

Ποιος είδε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και δεν τον φοβήθηκε! Πρόσφατα ο Γιάννης Μπουτάρης στο φουαγιέ του δημαρχιακού μεγάρου Θεσσαλονίκης δέχτηκε λεκτική επίθεση από κάτοικο της Μαλακοπής που αντιδρούσε με τη διακοπή της λειτουργίας του κοιμητηρίου. Μάλιστα ο εν λόγω κάτοικος φρόντισε να… προειδοποιήσει  τον Μπουτάρη πως εάν προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια τότε θα χάσει τις… ψήφους της περιοχής. Όμως ο Μπουτάρης έδειξε ότι δεν  «σκαμπάζει» από τέτοια… κι έγινε έξαλλος. Μάλιστα ακούσαμε να λέει πως: «δεν θα υπολογίσουμε κανένα πολιτικό κόστος και καμία απειλή από όπου κι αν προέρχεται προκειμένου να διευθετηθεί ένα χρόνιο πρόβλημα. Και εάν πρέπει να κλείσουν τα κοιμητήρια για την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών, τότε θα κλείσουν»

Στo 2o Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου βρέθηκε η βουλευτής της ΝΔ Έλενα Ράπτη για την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Όπως σημείωναν εσωκομματικοί αντίπαλοι της βουλευτίνας, «μ αυτή την εκστρατεία που κρατάει πια… χρόνια θα βγάλει παλι εκλογες»

Συγκεντρώσεις, προεκλογικού… τύπου, για τον πρ. υπουργό και νυν βουλευτή της ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης Θόδωρο Καράογλου με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ. Στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, στο υπερσύχρονο αμφιθέατρο του Πανοράματος και του δημαρχείου, ο κ Καράογλου κατόρθωσε και συγκέντρωσε δεκάδες … ψηφοφόρους στους οποίους και μίλησε για Δημοκρατία, Σύνταγμα, νόμους και  πολιτικές τον καιρό των μνημονίων. Στο πάνελ μαζί του ήταν ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, το όνομα της οποίας ακούγεται για την Α΄ Θεσσαλονίκης αλλά και για… δήμαρχος Θεσσαλονίκης! Να θυμίσουμε ότι ο κ Καράογλου σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα karfitsa και στην Μελίνα Καραπαναγιωτίδου δεν έκρυψε – για μία ακόμη φορά -την επιθυμία του να κλείσει την πολιτική του καριέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση (BΛ περιφέρεια κ. Μακεδονίας). 

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης δήμου Δέλτα Πασχάλης Σάκας. Πληροφορίες ήθελαν τον κ. Σάκα να έχει υποβάλει αρκετές φορές, την παραίτηση του στον Δήμαρχο, μα αυτή την φορά η παραίτηση έγινε πράξη. Tην ΔΕΥΑΔΔ βαραίνει…  αστρονομικό ποσό σε χρέη που έχουν ξεκινήσει από την εποχή που δεν ήταν πρόεδρος ο ίδιος όπως γράφει το deltanews.gr

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται πλέον οι εργασίες ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη. Mε την ολοκλήρωση της αντικατάστασης των «κουλουάρ» στίβου γύρω από τον αγωνιστικό χώρο με νέους πλαστικούς διαδρόμους ( έργο που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες με την αφαίρεση του παλιού και ακατάλληλου ταρτάν) ο χώρος αναμένεται να παραδοθεί στους πολίτες και τους αθλητικούς συλλόγους πριν το τέλος του έτους…

Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ύστερα από πρωτοβουλία του προέδρου του ΦΟΔΣΑ Μιχάλη Γεράνη, συμμετείχε στο 3ο ποδοσφαιρικό τουρνουά του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Καυτανζόγλειο. Όπως είπε ο κ. Γεράνης «τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους και να διδάξουμε αλλά και να διδαχθούμε αντιλήψεις που προωθούν την αλληλεγγύη και την προσφορά. Άλλωστε η περιβαλλοντική μας πολιτική δεν θα μπορούσε να προχωρήσει χωρίς τη συνδρομή και τη συμμετοχή παιδιών. Τα παιδιά μαθαίνουν σωστά όσα εμείς οι μεγαλύτεροι δεν μάθαμε γιατί δεν μας τα δίδαξαν… Αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε  όχι μόνο σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης αλλά και σε θέματα αξιών και ιδεών».