Απίστευτη αποκάλυψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει και στον Παπακωνσταντίνου να «δώσει» τον Βενιζέλο

Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με αφορμή τις καταγγελίες του Νίκου Μανιαδάκη ότι δέχεται πιέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ να ενοχοποιήσει τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Γιάννη Στουρνάρα στην υπόθεση Novartis, υπενθυμίζει ότι τα ίδια είχαν συμβεί και στον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου. «Ελπίζω να καταλάβατε την διαφορά ΠΑΣΟΚ με ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα δικαιοσύνης και δημοκρατίας! Να θυμίσω την καταγγελία Γιώργου Παπακωνσταντινου ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον προσέγγισαν να κατηγορήσει τον Βενιζέλο και να μην τον κυνηγήσουν δικαστικά, την θυμάστε ;»

Αυτό ήταν το σχόλιο του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πράγματι, στην αποκάλυψη ότι υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ του είχαν ζητήσει να δώσει στοιχεία για να τα χρησιμοποιήσουν κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου κάνει στο βιβλίο του με τίτλο «Game Over – Η αλήθεια για την κρίση», το οποίο κυκλοφόρησε το 2018, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Στο απόσπασμα που δημοσίευσε η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρεται σε συνάντηση που είχε με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – που δεν κατονομάζει – και τα οποία του ζήτησαν να «δώσει» τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ με αντάλλαγμα την απαλλαγή του για την ίδια υπόθεση.

Το απόσπασμα έχει ως εξής:

(…) Τη μακρά περίοδο της λειτουργίας της Προανακριτικής Επιτροπής είχα δύο ενδιαφέρουσες συναντήσεις. Η πρώτη ήταν με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος ήθελε να μάθει από εμένα περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση. Τον άκουσα να μου λέει πως – παρότι θεωρούσε ότι οι χειρισμοί μου ήταν λαθεμένοι – δεν πίστευε ότι εγώ είχα νοθεύσει τα στοιχεία. Η δεύτερη ήταν με ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση μου ζήτησαν ευθέως να τους δώσω στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά του Βενιζέλου. Τους απάντησα πως δεν έμπαινα σε παρόμοιες λογικές συναλλαγών και πως ότι είχα να πω σχετικά θα το έλεγα στη Βουλή.