"Καπελώνει" το νυν υπουργό… ο επόμενος!

Το υπουργικό “κουστούμι” δεν το πέταξε… το πέρασε από το “καθαριστήριο” των εσωκομματικών αλλαγών, το μετέτρεψε από “παπανδρεϊκό” σε “βενιζελικό”, και σήμερα είναι έτοιμος να το ξαναφορέσει. Μάλιστα το “προβάρει” δημόσια!
Μπορεί ο κυβερνητικός ανασχηματισμός να πήρε… αναβολή, για μετά (τουλάχιστον) τις γιορτές.  Όμως ο εν λόγω “επόμενος”, ξέρει πως αποτελεί την πρώτη επιλογή του αρχηγού του Ευάγγελου Βενιζέλου, για ενίσχυση της πολιτικής εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ στο κυβερνητικό σχήμα.
Για τον Γιάννη Μανιάτη λέω. Τον πρώην υφυπουργό ενέργειας και σημερινό γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, που δεν το κρύβει ότι… προπονείται για επόμενος υπουργός Ενέργειας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να “καπελώνει” κάθε τόσο το νυν υπουργό, επίσης εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ (αλλά τεχνοκράτη) Ευάγγελο Λιβιεράτο.
Πριν λίγο καιρό, ήταν το ραντεβού με τα στελέχη της Ratio Oil που ενδιαφέρεται για τα πετρέλαια στο Αιγαίο και δη στο Θερμαϊκό.
Απόψε, ήταν η “υπουργική” ομιλία του κ. Μανιάτη, που σχεδόν… ανακοίνωσε σχέδιο “δέσμευσης” των μελλοντικών εσόδων από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, για τη σύσταση Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών. Χώρια που έδειξε να γνωρίζει “χαρτί και καλαμάρι” τα στοιχεία που αφορούν τρέχουσες επενδυτικές απόπειρες ενεργειακού χαρακτήρα σε όλη τη χώρα.
Τυχαίο; Δε νομίζω! Μάλλον… δεν κρατιέται με τίποτα!

Ο Σκαντζόχοιρος