Σούπερ ήρωες και σούπερ… free press karfitsa

Δεύτερη μέρα του Comic Con και ο κόσμος που συρρέει στο Λιμάνι και στην Αποθήκη Γ’ ολοένα και αυξάνεται. Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος εξαιρετικοί καλλιτέχνες των κόμικς, των animation και γενικά της ένατης τέχνης, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και η Karfitsa βρέθηκε όχι μόνο στον χώρο αλλά και στα χέρια των καλλιτεχνών.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στη Θεσσαλονίκη και πιστεύω ότι είναι υπέροχη και πολύ όμορφη πόλη» υποστηρίζει ο Γάλλος καλλιτέχνης Nicolas Keramidas. «Το φεστιβάλ είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί είναι και διαφορετικό σε σχέση με αυτά που έχουμε στη Γαλλία. Έχει πολύ κόσμο και σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις καινούργιους ανθρώπους».

Δίπλα ακριβώς οι καλλιτέχνες Lorenzo Pastrovicchio και Giada Perissinotto. Όπως δηλώνει η τελευταία στην «: «Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στη Θεσσαλονίκη εγώ και ο Λορέντζο. Είναι εξαιρετικά εδώ πέρα και πρόκειται να γίνει ακόμα πιο ωραία. Το απολαμβάνω πολύ και θέλω να σας ευχαριστήσω για τη φιλοξενία. Ως συνήθως, υπάρχει πολύς κόσμος σε εκθέσεις όπως συμβαίνει και στην Ιταλία. Έχουμε πολλά κοινά με την Ελλάδα», καταλήγει.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο Χρήστος Φερεντίνος στο πλαίσιο της έκθεσης Comic Con, ως καλεσμένος του Φεστιβάλ.
Ο γνωστός παρουσιαστής, συμμετείχε στην έκθεση, παρουσιάζοντας εχθές, Παρασκευή 5 Μαΐου, στην κατάμεστη Αποθήκη 1 – Αίθουσα Σταύρος Τορνές, ένα κινηματογραφικό παιχνίδι σε στυλ ερωτήσεων και multiple choice σχετικά με τον χώρο του animation, των κόμικς και των ηρώων των ταινιών.
Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά 230 παίκτες «ξεσκόνισαν» τις γνώσεις τους και αναμετρήθηκαν ταυτόχρονα στο παιχνίδι γνώσεων,  με τη νικήτρια να παραλαμβάνει ως δώρο ένα Playstation 4.

(Φώτο: The Comic Con – Facebook)
Αρετή Τασούλα