16:38, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Το τριπλό «ζόρι» που δεν μπορεί να κρύψει ο Τσίπρας

Το ότι η κυβέρνηση ζορίζεται με την υπόθεση Πετσίτη, φάνηκε και στην συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΑΝΤ1, με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει λόγο για «Πετσιτολογία» αντιπερισπασμού της αντιπολίτευσης «δια πάσαν νόσο και πάσα αστοχία».
Το ζόρι φάνηκε από τη σιωπή του για τον στενό του συνεργάτη Νίκο Παππά και την άρνηση του να συζητήσει τις επί μέρους πτυχές της υπόθεσης.
Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν με νόημα πως «στην ερώτηση, αν εμπιστεύεται τον Νίκο Παππά, ο πρωθυπουργός έκανε πως δεν άκουσε, αφήνοντας ουσιαστικά εκτεθειμένο, έναν από τους πιο στενούς του συνεργάτες».
Στην Πειραιώς μιλούν για «στιγμή μεγάλης αμηχανίας», του κ. Τσίπρα, όταν του ζητήθηκε να εξηγήσει πώς βρέθηκαν αυτά τα ποσά στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη. Η εικόνα που περιγράφουν δείχνει τον πρωθυπουργό να επιχειρεί να αποστασιοποιηθεί από τον κ. Παππά, αποφεύγοντας να μιλήσει για την ταμπακιέρα, που είναι η διαδρομή του χρήματος.
Όπως σημειώνει το iefimerida.gr η κυβέρνηση ζορίζεται από τις αποκαλύψεις για τη διαπλοκή του Μανώλη Πετσίτη με τους ισχυρούς επιχειρηματίες, με τις πλάτες του Μαξίμου όπως φαίνεται, και σίγουρα αναμένει με αγωνία την κλήση του στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Ζορίζεται όμως και από τη γκρίνια που εκδηλώνεται στο κόμμα για τις δραστηριότητες του Νίκου Παππά και των φίλων του.