, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αποκαλύφθηκε… πλακέτα που θα μπει στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης

του Βαγγέλη Στολάκη
Ως ένα μεγάλο βήμα για την δημιουργία του Μουσείου του Ολοκαυτώμαατος στη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζουν τα σημερινά αποκαλυπτήρια της πλακέτας που θα τοποθετηθεί στο μουσείο και τα οποία πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Μπενζαμίν Νετανιάχου, του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Αναστασιάδη, αιρετοί της πόλης.
Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη ως μια πόλη με πολιτισμό και ιστορία στην οποία συμβίωσαν διαφορετικοί πολιτισμοί.
«Η ιστορία της Θεσσαλονίκης είναι μια ιστορία που μοιράζεται από κοινού το Ισραήλ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας. Έκανε λόγο για μια σημαντική πρωτοβουλία που θα συμβάλει στην ανάδειξη της μνήμης για ένα δυσάρεστο γεγονός. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην παρουσία του εβραϊκού στοιχείου στην πόλη κατά το παρελθόν. «Το μουσείο θα διαφυλάξει και θα παραδώσει στην ενημέρωση των επόμενων γενεών για την ανάδειξη αυτής της μνήμης. Αποτελεί υπόσχεση στο παρόν και το μέλλον» είπε ο κ. Τσίπρας.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκανε λόγο για την πυρκαγιά της πόλης και τους Ναζί που κατέστρεψαν το 95% του εβραϊκού πληθυσμού της πόλης.
Σημειώνεται πως στην τελετή των αποκαλυπτηρίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι: Απόστολος Τζιτζικώστας, Γιάννης Μπουτάρης, Καλυψώ Γούλα, Ρία Καλφακάκου, Γιάννης Μυλόπουλος κ.α.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.