, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Η "γαλάζια" Θεσσαλονικιά που γέμισε την αίθουσα για λόγους… ανεργίας!

Ως μοναδική λύση στην πάταξη του προβλήματος της ανεργίας προβάλει η πολυπόθητη αλλά και άλλο τόσο δυσθεώρητη ανάπτυξη,  όπως προκύπτει από την πετυχημένη εκδήλωση στα πλαίσια του Money Show που πραγματοποίησε η δικηγόρος και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Θεσσαλονίκης, κα. Άννα Ευθυμίου, με τίτλο: «Στρατηγικές Ανάπτυξης για την Καταπολέμηση της Ανεργίας».
Μιλώντας στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, η κα. Ευθυμίου παρουσίασε στρατηγικές ανάπτυξης, με σκοπό την καταπολέμηση της ανεργίας, οι οποίες στηρίζονται σε εννέα (9) άξονες.
Μεταξύ αυτών ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αποκατάσταση της σταθερότητας και την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης, τονίζοντας ότι η σταθερότητα και εμπιστοσύνη προϋποθέτουν κυβερνητική αξιοπιστία και σοβαρότητα, οι οποίες, δυστυχώς σήμερα, αποτελούν «αγαθό σε ανεπάρκεια». Παράλληλα, εστίασε στην υιοθέτηση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της οικονομίας, που θα στοχεύει στη σταδιακή αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας, από μια οικονομία βασισμένη στην κατανάλωση εισαγόμενων προϊόντων σε μια ανταγωνιστική και εξωστρεφή οικονομία,  που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε κλάδου και τη σημασία της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας μας. Ενδεικτικά ανέφερε ως συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις ιχθυοκαλλιέργειες, τον ιατρικό τουρισμό, τη διαχείριση αποβλήτων, τις εξειδικευμένες κατηγορίες τροφίμων, τη δημιουργία και ανάπτυξη προγραμμάτων κλασσικών σπουδών.
Στο πάνελ μαζί της μετείχαν ως βασικοί ομιλητές οι κ.κ. Ιωάννης Μπίκος πρώην Δήμαρχος Χαλκηδόνας και Κωνσταντίνος Ταγγίρης πρόεδρος Ε.Λ.Σ.Ε.Κ.Ε.Κ.
Κεντρικός άξονα της ομιλίας του κ. Μπίκου ήταν η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της αγροτικής παραγωγής ως βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ο κ. Μπίκος κατά την ομιλία του τόνισε ότι πρέπει από την πολιτεία να αντιμετωπιστεί διαφορετικά ο αγροτικός κλήρος, διότι υπό τις σημερινές συνθήκες είναι πολύ περιορισμένος, με αποτέλεσμα να περιορίζονται και οι δυνατότητες της αγροτικής ανάπτυξης, καθώς και ότι πρέπει να υιοθετήσουμε και να εφαρμόσουμε το μοντέλο του «αγρότη επιχειρηματία».
Βασικό θέμα της ομιλίας του κ. Ταγγίρη ήταν η αδήριτη ανάγκη για την εξειδίκευση και εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού. Ο κ. Ταγγίρης κατά την ομιλία του σημείωσε με έμφαση ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να εκπαιδεύονται και να αποκτούν δεξιότητες, οι οποίες πρέπει να είναι προσανατολισμένες και προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας, προκειμένου αφενός να απορροφώνται πιο εύκολα και αφετέρου να ενδυναμώνονται και οι κλάδοι απασχόλησής τους.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.