, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κοινή ανακοίνωση της αντιπολίτευσης με πυρά κατά του δημάρχου Παύλου Μελά για το πρώην στρατόπεδο!

 
Κοινή ανακοίνωση με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά μεταξύ του δημάρχου Δ. Δεμουρτζίδη και του διευθυντή του ΤΕΘΑ εξέδωσαν η μείζον και η ελάσσων αντιπολίτευση της περιοχής. 
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Την περασμένη Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 σε χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά η διοίκηση του δήμου απέδειξε πως εκτός από ανεπαρκής και λίγη δεν διαθέτει και κανένα στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στους θεσμούς, τους αιρετούς, το δημοτικό συμβούλιο και πάνω από όλα τους πολίτες.
Μόλις λίγες ώρες πριν την πολυδιαφημιζόμενη «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ» στην οποία σκόπευε να προχωρήσει για την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου, μέσω εφημερίδων και sites που «φιλοξένησαν» το σχετικό δελτίο τύπου του δημάρχου ενημερωθήκαμε πως η «φιέστα» που θα «στηνόταν» ήταν τελετή υπογραφής της σύμβαση… χρονομίσθωσης.
Η διοίκηση Δεμουρτζίδη δηλαδή, χωρίς να ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους από τους οποίους ζήτησε θετική ψήφο για την εν λόγω σύμβαση που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο, όχι μόνο δεν ζήτησε τη άποψή τους για το μέλλον του πρώην στρατοπέδου αλλά ήθελε να μας «παγιδεύσει» φέρνοντάς μας προ τετελεσμένων γεγονότων. Την ώρα που ο δήμαρχος μας καλούσε για «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ» με τους αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, είχε ήδη αποφασίσει από μόνος του να μην γίνει καμία «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ» υπογράφοντας τη σύμβαση χρονομίσθωσης που ο ίδιος και η διοίκησή του έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο και επέστρεψε ως… ανεπαρκής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Θα θέλαμε να θυμίσουμε σε όσους δεν το θυμούνται και να πούμε σε όσους δεν το γνωρίζουν ότι η «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ»  για να είναι «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ», θα πρέπει να παρουσιαστεί ολοκληρωμένη η πρόταση της διοίκησης του στρατηγικού σχεδίου για την πραγματική αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου και των ιστορικών του κτιρίων και όχι μόνο η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, να δοθεί  ο απαραίτητος χρόνος να μελετηθεί το όποιο σχέδιο, να έρθει στην Επιτροπή Διαβούλευσης που είναι το μόνο αρμόδιο όργανο του δήμου για να κατατεθούν προτάσεις και τέλος να έρθει στο δημοτικό συμβούλιο για να εγκριθεί. Αναρωτιόμαστε άραγε, γιατί ο δήμαρχος παρέκαμψε το νόμιμο όργανο ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ του δήμου μας;
«ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ» με καμιά δεκαριά ομιλητές, ελάχιστο χρόνο και… γραπτές ερωτήσεις από το κοινό στις οποίες απαντήσεις θα δοθούν  αφού πρώτα αξιολογηθούν και λογοκριθούν οι ερωτήσεις δεν γίνεται! «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ» σε κλειστά πρωθυπουργικά και υπουργικά γραφεία επίσης δεν γίνεται. Η ενέργεια αυτή της σημερινής διοίκησης του δήμου Παύλου Μελά προσβάλει τους πολίτες, τους αιρετούς και τις χιλιάδες των ψηφοφόρων που τους επέλεξαν.
Δυστυχώς, η παραπάνω εξέλιξη μόνο αρνητικά συναισθήματα και αναπάντητα ερωτήματα γεννά για τη στάση αυτή του Δημήτρη Δεμουρτζίδη.  Οι διοικήσεις και οι δήμαρχοι θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από μεγαλοψυχία και να αναγνωρίζουν δημόσια όλους όσους κόπιασαν για να τελεσφορήσει ή να βελτιωθεί η όποια συμφωνία. Αντί αυτού, η διοίκηση και οι συνεργάτες της δεν κράτησαν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα: να μας ενημερώσουν και να μας καλέσουν για την υπογραφή της σύμβασης. Επέλεξαν να το κάνουν μέσω ανακοινώσεων Τύπου, μάλλον γιατί είχαν ανάγκη από… χειροκροτητές και κλακαδόρους και όχι ανθρώπους με ιδέες και δημιουργική σκέψη.
Διαμηνύουμε σε όλους τους τόνους. Προσοχή! Πρέπει η διοίκηση να σεβαστεί το πάγιο αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας για απόδοση του πρώην στρατοπέδου και την μετατροπή του σε Μητροπολιτικό Πάρκου Παύλου Μελά. «Παραχώρηση» με… ανταλλαγή 83 διαμερισμάτων στο στρατό δεν είναι… παραχώρηση και ζημιωμένοι βγαίνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Αλήθεια, είχε και εάν ναι, από ποιον τέτοια νομιμοποίηση ο δήμαρχος Δεμουρτζίδης;
Επειδή χειρότερος εχθρός μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός, θα θέλαμε ο δήμαρχος να θυμηθεί τι έλεγε για το ζήτημα προεκλογικά (2014), τι έλεγε όταν φωτογραφιζόταν με τον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο πρώην στρατόπεδο και τι λέει τώρα με τη σημερινή κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου.
Τέλος, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να θέσει εκτός το δήμο Παύλου Μελά από τη… διαχείριση του πρώην στρατοπέδου. Ο μόνος και αποκλειστικός φορέας διαχείρισης του πρέπει να είναι ο δήμος μας. Αυτό απαιτούμε και τίποτα λιγότερο»!
 
Υπογράφουν:
 
Παράταξη «Ανάπτυξη για τον Άνθρωπο»
Διαμαντής Παπαδόπουλος
Δημήτρης Δεληγιάννης
Δημήτρης Φερενίδης
Θανάσης Λάμπρου
 
Παράταξη «αναΤΡΟΠΗ Παύλου Μελά»
 
Γιώργος Λίλτσης
Κυριάκος Τσαλταμπασίδης
Γιώργος Ιωαννίδης
 
Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος
Νίκος Παυλίδης

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.