, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Συνεχίζονται τα έργα στο δήμο Νεάπολης- Συκεών!

Δουλειά έπιασαν και πάλι τα συνεργεία στην κάθοδο της οδού Επταπυργίου, αυτή τη φορά για τις εργασίες ασφαλτόστρωσης του ρεύματος καθόδου αυτού του κεντρικού οδικού άξονα υπερτοπικής σημασίας.
Παράλληλα, όμως, ξεκίνησαν εκτεταμένα έργα οδοποιίας και στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων,  στο πλαίσιο του μεγάλου έργου οδοποιίας, πλακοστρώσεων πεζοδρομίων, ηλεκτροφωτισμού, παρεμβάσεων αλλά και διανοίξεων οδών, συνολικού προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ.
«Παρεμβάσεις και έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου μας βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της πολιτικής μας στον τομέα των τεχνικών έργων. Η εκτεταμένη παρέμβαση στην οδό Επταπυργίου, η οποία φυσικά δεν εξυπηρετεί μόνο τους κατοίκους του δήμου μας, αλλά και οι ευρείας έκτασης παρεμβάσεις στη Δημοτική Ενότητα Πεύκων, αποτελούν απτά παραδείγματα που αποδεικνύουν πως ό,τι υποσχόμαστε, το υλοποιούμε», επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.
«Με επιμονή, συνέπεια και πείσμα, ολοκληρώνουμε έργα και παρεμβάσεις, όπως αυτό στην οδό Επταπυργίου, αλλά προχωρούμε και στην υλοποίηση έργων που αλλάζουν την όψη μιας ολόκληρης περιοχής, όπως αυτής των Πεύκων. Στη συγκεκριμένη, μάλιστα, περίπτωση, περιλαμβάνονται και διανοίξεις οδών, οι οποίες διευκολύνουν τις μετακινήσεις και εδώ και χρόνια αποτελούσαν αίτημα των περιοίκων. Ανάλογη παρέμβαση ακολουθεί, άλλωστε, και στη Νεάπολη», επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος επιθεώρησε σήμερα τα έργα.
 
Στην οδό Επταπυργίου
Η ολοκλήρωση της υπογείωσης του δικτύου υψηλής τάσης της ΔΕΗ στη οδό Επταπυργίου στις Συκιές άνοιξε το δρόμο για την έναρξη της τελικής φάσης εργασιών στον δρόμο στο ρεύμα καθόδου, ενώ όταν ολοκληρωθεί και η ασφαλτόστρωση, θα ακολουθήσει η ανακατασκευή των πεζοδρομίων, προκειμένου η οδός να γίνει αντικείμενο γενικευμένης και ευρείας ανάπλασης.
Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης ξεκίνησαν από το ύψος της διασταύρωσης των οδών Επταπυργίου-Βερμίου-Αραπίτσας, και θα επεκταθούν μέχρι την περιοχή του «Κόκκορα». Το έργο εντάσσεται στη γενικότερη παρέμβαση ανάπλασης της περιοχής, που έχει στόχο τη συνολική αναβάθμιση του κεντρικού οδικού άξονα της Δ.Ε. Συκεών. Με τον τρόπο αυτό, η Επταπυργίου θα αποτελέσει όχι μόνο μια ασφαλή οδό για την κίνηση των οχημάτων και των πεζών, αλλά θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως επίσης και στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στο ρεύμα ανόδου, από τη διασταύρωση της Επταπυργίου με την Επιδαύρου μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Οδ.Φωκά.
Κατά μήκος της οδού θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά τελευταίας τεχνολογίας (LED), ενώ μετά την ασφαλτόστρωση και του ρεύματος της καθόδου, αφού ολοκληρώθηκε η υπογείωση του δικτύου της ΔΕΗ, θα προχωρήσει η δημοπράτηση για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, με το συνολικό κόστος της γενικευμένης παρέμβασης να ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ.
Την ίδια ώρα, στην τελική φάση βρίσκονται οι εργασίες υπογείωσης του δικτύου της ΔΕΗ στην οδό Ανθέων στη Δ.Ε. Αγ.Παύλου, όπως και η ολοκλήρωση της σύνδεσης των δίκτυων στο ύψος του Ι.Ν. Αγ.Χαραλάμπους και Αγ.Χριστοφόρου επί της Αραπίτσας
Σημειώνεται ότι η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή εκτέλεση των εργασιών, αλλά και τη μικρότερη ταλαιπωρία εποχούμενων και πεζών. Επιτόπιες ρυθμίσεις γίνονται για τη διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα από την Τροχαία κυκλοφοριακά μέτρα.
Ωστόσο, η δημοτική αρχή απευθύνει παράκληση στους περιοίκους και τους καταστηματάρχες να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στον χώρο των εργασιών προκειμένου αφενός να μην παρακωλύεται το έργο και αφετέρου να μην δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή και ασφαλή κίνηση των οχημάτων και των πεζών.
 
Στα Πεύκα
Ασφαλτοστρώσεις, ηλεκτροφωτισμός, αλλά και διανοίξεις οδών περιλαμβάνονται στη μεγάλη εργολαβία της Δ.Ε. Πεύκων, που ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα με εντατικούς ρυθμούς, έργο προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ που καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο.
Τα συνεργεία βρίσκονται σήμερα στις οδούς Αισχύλου και Πλάτωνος, για να συνεχίσουν το έργο τους στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο που περιλαμβάνει τις περισσότερες οδούς και παρόδους της περιοχής, όπως στις Αγίας Σοφίας, Αγίας Τριάδος (από λεωφόρο Γ. Παπανικολάου έως εκκλησάκι Πεντηκοστής), Παπάφη, Αβέρωφ-Τοσίτσα, ΔΕΛΑΣΑΛ, Ζάππα, Μαρασλή, Σουλίου, Ακαδημίας, Σωτήρος, Σόλωνος, Ιπποκράτους, Ομήρου, Αισχύλου, Πλάτωνος, Πανδρόσου, Ζωγράφου, Ανοίξεως, Εσπερίδων, Πανσεληνίου, Νεφέλης, Σμύρνης, Τσιμισκή, Ιουστινιανού, Κομνηνών, Ισαύρων, Φιλίππου, Ειρήνης, Ακροπόλεως, Προπυλαίων, Μ. Ασίας, Λεύκης, Περάματος, Αντιοχείας, Φαναρίου, Ολυμπίου Διός, Ερμού, Μ. Αλεξάνδρου, Βάρναλη, Ιπποδρομίου, Θάλειας, Ελευθερίας, Ξηροποτάμου, Ελλησπόντου, Τενέδου, πάροδος Σουρή.
Στην οδό Αγίας Τριάδας, θα διαμορφωθεί διαχωριστική νησίδα με πλάτος ένα μέτρο και δύο διαχωριζόμενες επιφάνειες κυκλοφορίας πλάτους τεσσάρων μέτρων η κάθε μία. Κατά μήκος των πεζοδρομίων θα μπουν σιδερένια κιγκλιδώματα. Παράλληλα, στην περιοχή, δημιουργείται νέο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, αφού προβλέπεται η εγκατάσταση νέου υπόγειου και εναέριου δικτύου φωτισμού με μεταλλικούς ιστούς και συντήρηση και βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου.
Στην ίδια εργολαβία, εντάσσεται η διάνοιξη οκτώ οδών που βρίσκονται κοντά στη Λεωφόρο Παπανικολάου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις στην περιοχή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.