, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα εν δήμω: Το στοίχημα του Ιγνάτιου (και πολλά άλλα…)

Στοίχημα ο πρώτος γύρος για Ιγνάτιο

Ανεβάζει στροφές ενόψει των εκλογών ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και στο πλαίσιο αυτό απηύθυνε γενικό προσκλητήριο συστράτευσης σε κάθε αυτοδιοικητικό στέλεχος του δήμου, ανεξάρτητα από το που βρέθηκε στις τελευταίες εκλογές. “Δεν μας περισσεύει κανείς…!” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Καϊτεζίδης στη φετινή κοπή της πίτας του συνδυασμού “Δύναμη Ενότητας” καθώς στόχος του είναι να καταρρίψει το ποσοστό που είχε λάβει στις εκλογές του 2014 όταν συγκέντρωσε από τον πρώτο γύρο 64,27%.

Όλοι οι αυτοδιοικητικοί στην Τούμπα

Στις κερκίδες του γηπέδου της Τούμπας για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό βρέθηκαν αρκετοί αυτοδιοικητικοί. Εβαλαν στην άκρη για λίγο τις υποχρεώσεις για χάρη του ποδοσφαίρου. Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν στην Τούμπα ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών ‘Εργων του δήμου Νεάπολης – Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης. Ολοι έφυγαν με πλατιά χαμόγελα…

Άλλος για δήμο Θεσσαλονίκης

Έχουμε χάσει το μέτρημα όσον αφορά τους υποψηφίους που διεκδικούν τον δήμο Θεσσαλονίκης. Μέσα στην εβδομάδα παρουσιάστηκε ένα νέο αριστερό ριζοσπαστικό σχήμα “Η πόλη ανάποδα”. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι δεν θα έχει επικεφαλής ή υποψήφιο δήμαρχο, αλλά συλλογική εκπροσώπηση τεσσάρων ατόμων. Επίσης, την υποψηφιότητα του για τον δήμο Θεσσαλονίκης θα ανακοινώσει ο ελεύθερος επαγγελματίας, Φώτης Αδαμόπουλος, ως επικεφαλής του συνδυασμού “Θεσσαλονίκη Ελληνική”.

Κοκολάκης και Λαζαρίδου με Παπαστεργίου

Ο πρώην διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Κώστας Κοκολάκης και η πρόεδρος της Β’ δημοτικής κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Λαζαρίδου θα βρίσκονται -μεταξύ άλλων- στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστου Παπαστεργίου. Η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στις 24 Φεβρουαρίου.

Ποιός διοικεί αυτόν τον δήμο;

Δύο ήττες σε μία μόλις συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, που δεν κατάφερε να περάσει ούτε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, ούτε τη διοικητική αποβολή για το πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας. Φαίνεται πως σε αυτό το κλίμα, της διάσπασης όσον αφορά τις αποφάσεις, θα συνεχιστούν οι συνεδριάσεις ενόψει και των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ισχυρή παρουσία γυναικών στον Δαρδαμανέλη

Είκοσι επτά υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, εκ των οποίων οι δέκα γυναίκες, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, επικεφαλής της παράταξης “Γενιά Δημιουργίας”. Στην εκδήλωση παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, οι αντιπεριφερειάρχες Κώστας Γιουτίκας και Κωνσταντίνος Πάλλας, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο δημοτικός σύμβουλος στον κεντρικό δήμο, Δημήτρης Κούβελας.

Πάνε με τον Βούγια

Μπορεί να μην πέτυχε τους αρχικούς της στόχους  η “Κίνηση των έξι”  που ασκούσε κριτική στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη  και τελικά να έμειναν στην ομάδα μόλις τρεις, αλλά φαίνεται ότι οι εναπομείναντες  Ανδρέας Κουράκης, Γιώργος Αβαρλής και Μόνικα Αϊβάζογλου  μαλον συμπορεύονται. Αναμένεται να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Βούγια , καθώς θεωρούν ότι βρίσκεται πιο κοντά στις δικές τους θέσεις.

Με Γιαννούλη ο Λαμτζίδης

Την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου παρακολούθησε ο Χρήστος Γιαννούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γιαννούλης είχε στο πλευρό του τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς Μανώλη Λαμτζίδη, που όπως μαθαίνουμε θα κατέβει υποψήφιος στην περιφέρεια.

Στηρίζει Καραγιάννη ο Ρέμος

Ο Αντώνης Ρέμος στέκεται στο πλευρό του Γιάννη Καραγιάννη για τις βουλευτικές εκλογές. Ο γνωστός τραγουδιστής κατάγεται από τον Λαγκαδά και τον συνδέει φιλία με τον δήμαρχο, ο οποίος αποχωρεί από την αυτοδιοίκηση και κατεβαίνει υποψήφιος βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.