, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα εν δήμω…

#Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη των “Εντάξει” με επικεφαλής τον Σταύρο Καλαφάτη ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Ράπτης. Ο κ.Ράπτης τάσσεται στο πλευρό του Μάκη Κυριζίδη και θα κατέβει στις προσεχείς εκλογές με την παράταξη “Θεσσαλονίκη Θετικά”.  Είναι ο δεύτερος δημοτικός σύμβουλος των “Εντάξει” που ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, καθώς είχε προηγηθεί η απόφαση της Στέλλας Αβραμίδου να βρεθεί στο πλάι του υποψήφιου δημάρχου κ.Κυριζίδη.
#Την απόφαση να αποχωρήσει από τα αυτοδιοικητικά δρώμενα ανακοίνωσε ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας. “Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος, ούτε επικεφαλής παράταξης. Το 2006 και το 2010 έκρινα ότι πρέπει να μπω στην πολιτική, όμως το 2019 θεωρώ ότι άλλες είναι οι ανάγκες της Ελλάδας, της κοινωνίας και άλλες οι προσωπικές μου”, είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, ο κ.Πέγκας θα παραμείνει στη θέση του αντιδημάρχου έως τις 31 Αυγούστου 2019, οπότε και λήγει η θητεία της παρούσας διοίκησης.
Διαδικτυακή “κόντρα” ξέσπασε ανάμεσα στον Γιάννη Μπουτάρη και την Κατερίνα Νοτοπούλου για τα κομματικά χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Ο κ.Μπουτάρης, μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα Νοτοπούλου στον κεντρικό δήμο, προχώρησε σ’ ένα …τιτίβισμα. “Λυπάμαι που τα κόμματα επιστρέφουν σε τακτικές του παρελθόντος και επιμένουν σε χρίσματα, προσπαθώντας να χειραγωγήσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση”, σχολίασε στο Twitter.
#Μέσω Facebook ήρθε η απάντηση της Κατερίνας Νοτοπούλου. Η υφυπουργός σήκωσε το “γάντι” σημειώνοντας ότι ο Γιάννης Μπουτάρης στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό όταν έπεσε θύμα του σκοταδισμού, καυτηριάζοντας ότι ο δήμαρχος δεν είπε κάτι αντίστοιχο μετά τη συνάντηση με τον εκλεκτό της ΝΔ για τον δήμο Θεσσαλονίκης, Νίκο Ταχιάο.”Πήρε δέκα μέρες στον δήμαρχο, από τη συνάντησή του με τον Νίκο Ταχιάο για να καταλάβει πόσο θλιβερές είναι οι κομματικές υποψηφιότητες; Σε μένα είναι χρίσμα και χειραγώγηση, ενώ στον Γιάννη Μπουτάρη είναι στήριξη της αδέσμευτης και ακομμάτιστης Αυτοδιοίκησης. Δήμαρχε περίμενα δέκα μέρες πριν να κάνεις μια δήλωση για την περίοδο 1999- 2006. Τελικά δεν ξέρω ποιος πρέπει να λυπάται…”, ανέφερε η κ.Νοτοπούλου.
#Μετά από αυτές τις εξελίξεις φαίνεται πως οι στιγμές που οι δυο τους χαμογελούσαν και φωτογραφίζονταν επάνω στη σκηνή, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου ανήκουν στο παρελθόν!
#Την Κωνσταντινούπολη επισκέφτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας, Γιάννης Μπουτάρης, καλεσμένος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Λόγω του ταξιδιού του, ο δήμαρχος απουσίαζε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2019.
#Την ευκαιρία να διεκδικήσουν ψήφους, ο καθένας για την παράταξη του, βρήκαν στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Τούμπα ο δήμαρχος κ.Μπουτάρης και η επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου. “Να δώσετε πολλές ψήφους στην Πρωτοβουλία”, είπε ο κ.Μπουτάρης. “Να δώσετε πολλές ψήφους στην Ανοιχτή Πόλη”, πρόσθεσε η κ.Καλφακάκου, με τον δήμαρχο να συμπληρώνει πως λόγω του “Κλεισθένη” θα χρειαστεί να συνεργαστούν για τη διοίκηση του δήμου  πολλές παρατάξεις μαζί.
#Φόρεσε κράνος, πήρε το ηλεκτρικό πατίνι και έκανε βόλτα στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας. Ο λόγος για τον αντιδήμαρχο Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του κεντρικού δήμου, Σπύρο Πέγκα, ο οποίος ήταν ο πρώτος πολίτης που οδήγησε το ηλεκτρικό πατίνι της Lime. Η καινοτόμος εταιρεία επέλεξε τη Θεσσαλονίκη ως την πρώτη μεσογειακή πόλη που θα προσφέρει υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας.
#Δύο 15χρονοι μαθητές έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, καθώς αποτελούν μέλη του δημοτικού συμβουλίου νέων. Με τα νέα παιδιά βρήκε την ευκαιρία να βγάλει σέλφι ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Κούβελας σχολιάζοντας πως το μέλλον τους ανήκει.
# «Έπιασε δουλειά»… ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Καθαριότητας, του δήμου Θεσσαλονίκης, Λάζαρος Ζαχαριάδης. Πήρε σακούλες στα χέρια και τις τοποθέτησε ο ίδιος σε καλαθάκια της Αριστοτέλους. Δεν ήταν όμως απλές σακούλες, αλλά αμυλούχες και τοποθετήθηκαν πιλοτικά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο περιορισμού της χρήσης πλαστικής σακούλας μιας χρήσης.
#Ο Σπύρος Βούγιας θα ηγηθεί τελικά του συνδυασμού “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” και θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του κεντρικού δήμου. Η απόφαση ανακοινώθηκε στην πρώτη εκδήλωση του συνδυασμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “Αλέξανδρος”, παρουσία και του Νίκου Νυφούδη που συνεχίζει δυναμικά στο πλευρό του κ.Βούγια.
#Ο Παναγιώτης Λογγινίδης είναι ο νέος επικεφαλής στη δημοτική παράταξη «Γειτονιές σε Δράση» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. Ο δικηγόρος αναδείχθηκε επικεφαλής της παράταξης μετά από συνέλευση στην οποία πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία ανάμεσα στον ίδιο και την νυν επικεφαλής Μόνικα Αϊβάζογλου.
#Το παρών στις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων έδωσε αντιπροσωπεία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, που αποτελεί μέλος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, με επικεφαλής τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη. Στην αποστολή συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μιχάλης Γεράνης και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μαρκούδης. Τις εκδηλώσεις στα Καλάβρυτα τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
#Τις βασικές προγραμματικές αρχές, τις θέσεις του συνδυασμού του «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά» καθώς και την πρώτη ομάδα των δημοτικών του συμβούλων παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Άρης Τεμεκενίδης. Ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019 απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας προς όλες τις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις της περιοχής.
# «Sugar Party» διοργάνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Ηλίας Ζάχαρης. Τα τρία εορταστικά πάρτι απευθύνθηκαν στις νέες και τους νέους της περιοχής και είχαν ως κεντρικό μήνυμα «αλλάζουμε γενιά, αλλάζουμε νοοτροπία».
# “Τέλος” σε μια σοβαρή απειλή για την υγεία 700 και πλέον μαθητών αλλά και των κατοίκων της περιοχής Ανθοκήπων –Καρατάσιου, δίνει ο δήμος Παύλου Μελά με την απομάκρυνση 41 τόνων αμιάντου από το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο σωληνουργίας ΧΙΤΖΟΥ. Για περίπου 10 χρόνια ο αμίαντος παρέμενε μαζί με μπάζα και σκουπίδια δίπλα στο σχολικό συγκρότημα Καρατάσιου. Το 2017 είχαν απομακρυνθεί 80 τόνοι επικίνδυνων αμιαντούχων υλικών.
# “Πράξεις για τη Μακεδονία” θα ονομάζεται ο συνδυασμός με τον οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Χρήστος Παπαστεργίου. Εκτός από το όνομα, σε συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε και το σήμα της παράταξης.
# Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και η σύζυγος του, Ελεάννα Βλάχου καθώς τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο σπίτι και η νεογέννητη κορούλα τους. Αυτά θα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα της οικογένειας Τζιτζικώστα με το νέο μέλος.
# Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια σχολίασε η ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη. Η ηθοποιός ανήρτησε μια φωτογραφία των δυο τους στο Instagram χαρακτηρίζοντας τον δήμαρχο “μία όαση στη συνήθως μελαγχολική ιστορία της τοπικής αυτοδιοίκησης αυτής της χώρας”.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.