, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Τα εν δήμω

#Τον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρης. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Ρήγα, στην Αθήνα, από τον οποίο ζήτησε να παραχωρηθεί στον δήμο το κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο δημαρχείο και λειτουργεί ως Γραφείο Ενημέρωσης Κοινού του Γ’ Σώματος Στρατού προκειμένου να μετατραπεί σε παιδικό σταθμό. Επίσης, ο κ.Μπουτάρης έθιξε το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Μυστακίδη.
#Στις αρχές του Δεκέμβρη θα ξεκαθαρίσουν οι Σπύρος Βούγιας και Νίκος Νυφούδης ποιος θα είναι επικεφαλής του συνδυασμού που θα διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2019. Θα πραγματοποιήσουν μια κεντρική εκδήλωση όπου θα ανακοινώσουν πέρα από τον επικεφαλής, το όνομα του συνδυασμού, το λογότυπο και τα πρώτα στελέχη του ψηφοδελτίου.
#Στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος, Χάρης Αηδονόπουλος, μαζί με στελέχη της παράταξης “Synergeia# Πρώτα η πόλη μας”. Ο κ.Αηδονόπουλος είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη, ενώ πέρασε από τα γραφεία όλων των εργαζομένων μοιράζοντας σελιδοδείκτες και καραμέλες!
#Στο τουρνουά βετεράνων καλαθοσφαιριστών “Θεόδωρος Μπακιρτζόγλου” που διοργάνωσε ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης έδωσε το παρών ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Εντάξει” στον δήμο Θεσσαλονίκης και πρώην καλαθοσφαιριστής, Νίκος Ζεϊμπέκης.
#Την πρωτοποριακή εφαρμογή “Novoville” παρουσίασε ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης. Πρόκειται για εφαρμογή, η οποία μπορεί να κατέβει δωρεάν σε κινητό ή tablet και δίνει τη δυνατότητα στον πολίτη – χρήστη, 24 ώρες το 24ωρο, να φωτογραφίζει ή να βιντεοσκοπεί οποιοδήποτε πρόβλημα διαπιστώνει στον δήμο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενημερώνεται άμεσα ο δήμαρχος και να προωθείται λύση.
#Στις 21 Νοεμβρίου πρόκειται ο Ηλίας Ζάχαρης, περιφερειακός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ δυτικού τομέα, να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του για τον δήμο Νεάπολης – Συκεών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό θέατρο Συκεών, όπου θα ανακοινωθεί το όνομα του συνδυασμού. Ήδη ο κ. Ζάχαρης έχει έτοιμο το ⅓ του ψηφοδελτίου του, στο οποίο -όπως υποστηρίζει- θα είναι νέα και άφθαρτα πρόσωπα.
#Μειωμένα κατά 8,4% θα είναι από 1ης Ιανουαρίου του 2019 τα ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, με απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο. Για τους πολύτεκνους, τρίτεκνους, κωφούς, παραπληγικούς, ΑμΕΑ ισχύει η υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών μειωμένη σε ποσοστό 50%.
#Πίνοντας έναν καφέ έλυσαν την όποια παρεξήγηση δημιουργήθηκε κατά την παράδοση του έργου της υπόγειας οδού στη Μενεμένη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης και ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου. Είχαν προηγηθεί “καρφιά” και σπόντες. “Σήμερα δεν είμαστε αντίπαλοι”, είπε ο κ.Κυρίζογλου, με τον υπουργό να απαντά “Δεν είμαστε ποτέ. Απλά έχουμε διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις”. Η κόντρα συνεχίστηκε στη διάρκεια των ομιλιών, κατά την παράδοση του έργου, όταν ο δήμαρχος διέκοψε τον κ.Σπίρτζη ζητώντας να λάβει τον λόγο, με τον υπουργό να του παραδίδει το μικρόφωνο.
#Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου ανακοίνωσε επίσημα ο Γιάννης Γιαννόπουλος. Σε κάλεσμα  γνωστοποίησε τις προθέσεις του να διεκδικήσει τον δήμο, καθώς έχει μακρά πορεία στον αυτοδιοικητικό χώρο ως αντιδήμαρχος.
#Δύο δικηγόροι τους οποίους εξουσιοδότησε η οικονομική επιτροπή της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα αποκρούσουν την αίτηση αναστολής του Διονύση Ψωμιάδη στην υπόθεση για τα λεγόμενα «45άρια», που αφορούσε κατατμήσεις έργων. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Αθηνά Αηδονά, η περιφέρεια οφείλει να στείλει δικηγόρους στην υπόθεση, καθώς φέρεται να έχει υποστεί οικονομική ζημία, διαφορετικά, όπως είπε, η επιτροπή κινδυνεύει για απιστία απέναντι στην υπηρεσία.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.