, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

1500 παιχνίδια και βιβλία για τα παιδιά με καρκίνο λόγω… «φυλακισμένων» (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε και η φετινή Φιλανθρωπική Έκθεση των «Φυλακισμένων» του LOCKED στον πολυχώρο του TOMS στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Εκατοντάδες κόσμου έσπευσε να θαυμάσει τα πορτρέτα των 40 «φυλακισμένων», που συμμετείχαν, για δεύτερη σεζόν, στην πρώτη στήλη συνεντεύξεων στον κόσμο που πραγματοποιήθηκε μέσα σε δωμάτια απόδρασης.
Συγκεκριμένα, για ακόμα μία χρονιά, ο δημοσιογράφος και Υποψ. Διδάκτωρ του Α.Π.Θ. Ευθύμιος Σαββάκης δημιούργησε μέσα στα δωμάτια απόδρασης του LOCKED ένα καινοτόμο πρότζεκτ, «φυλακίζοντας» προσωπικότητες της χώρας και σκορπίζοντας το γέλιο τόσο στους ίδιους, όσο και στους αναγνώστες της πρωτότυπης στήλης.
Η όλη ιδέα μεταφέρθηκε για δεύτερη φορά στο TOMS, μετατράπηκε σε Φιλανθρωπική Έκθεση Φωτογραφίας και μέσα σε ένα κλίμα γιορτής συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 1500 καινούρια βιβλία και παιχνίδια για τα παιδιά με καρκίνο, τα οποία θα δοθούν στο Σύλλογο «Η ΛΑΜΨΗ», για να μοιραστούν στο Παιδοογκολικό Τμήμα του ΑΧΕΠΑ και του Ιπποκρατείου.
«Για δύο ολόκληρες σεζόν, υλοποιήσαμε μία διαφορετική στήλη συνεντεύξεων, ένα φρέσκο πρότζεκτ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αγαπήθηκε τόσο από το κοινό, όσο και από τους ίδιους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι έφτασαν συνολικά τους 82!  Η ανταπόκριση του κόσμου και των χορηγών – υποστηρικτών στη σκέψη μας ήταν συγκινητική για ακόμα μία χρονιά. Μέσα σε περιόδους βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, κατορθώσαμε να συγκεντρώσουμε, αυτές τις δύο σεζόν, περισσότερα από 2300 καινούρια παιχνίδια και βιβλία, προσφέροντας ένα είδος «απόδρασης» στους μικρούς μαχητές της ζωής. Γιατί όπως αναφέρει και το σλόγκαν της εκδήλωσής μας: “η μεγαλύτερη απόδραση είναι η ίδια η ζωή”», τονίζει ο εμπνευστής της στήλης, Ευθύμιος Σαββάκης.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.