3.000 πυροτεχνήματα στην Θεσσαλονίκη λόγω… νέου έτους!

«Βροχή» πυροτεχνημάτων θα φωτίσει τον ουρανό της Θεσσαλονίκης τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2016. Η υποδοχή του Νέου Έτους θα γίνει με ένα φαντασμαγορικό θέαμα το οποίο θα απολαύσουν όλοι όσοι θα βρίσκονται εκείνη την ώρα στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά και σχεδόν όλη η Θεσσαλονίκη. Και βέβαια, το στοίχημα των εμπνευστών -και χορηγών- του συγκεκριμένου event, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, είναι η μαγική εικόνα της πόλης να φτάσει σε όλο τον κόσμο μέσω των social media.
Με το εντυπωσιακό σόου των πυροτεχνημάτων θα κορυφωθούν ουσιαστικά οι εορταστικές εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ το κόστος του συγκεκριμένου event το έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου το ΕΒΕΘ. Μάλιστα, το Επιμελητήριο ανέθεσε την υλοποίηση του project στους πλέον ειδικούς, στους αδερφούς Νάνου οι οποίοι με την εταιρία τους, Nanos Fireworks & Special Effects, έχουν αποσπάσει 7 πρώτα παγκόσμια βραβεία στη ρίψη των πυροτεχνημάτων, κι έχουν τεράστια διεθνή εμπειρία έχοντας βάλει τη «σφραγίδα» τους σε μεγάλα γεγονότα, όπως ήταν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.
Οι αδερφοί Νάνου έχουν αναλάβει τόσο τον σχεδιασμό όσο και τη ρίψη των πυροτεχνημάτων και, μαζί με το ΕΒΕΘ, υπόσχονται στους Θεσσαλονικείς μια αξέχαστη εμπειρία, επιφυλάσσοντας εκπλήξεις στη διάρκεια του σόου. Το φαντασμαγορικό υπερθέαμα θα ξεκινήσει ένα λεπτό πριν την αλλαγή του χρόνου και θα διαρκέσει 8 λεπτά.
Η ρίψη των πυροτεχνημάτων θα γίνεται μέσα από το Θερμαϊκό, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους. Για το σκοπό αυτό, επίσης, με δαπάνη του ΕΒΕΘ θα χρησιμοποιηθούν δυο φορτηγίδες οι οποίες θα αγκυροβολήσουν στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από την πλατεία.
Τα πυροτεχνήματα θα εκτοξεύονται σε ύψος 150 μέτρων -που είναι το μέγιστο επιτρεπτό από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την ασφάλεια των πτήσεων των αεροσκαφών- και θα έχουν άνοιγμα 500 μέτρων φωτίζοντας μια τεράστια περιοχή. Συνολικά θα εκτοξευθούν περισσότερα από 3.000 πυροτεχνήματα και στόχος είναι το εντυπωσιακό υπερθέαμα να γίνει ορατό σε όλη τη Θεσσαλονίκη.
Να σημειωθεί ότι η εταιρία που επελέγη έχει αναδειχτεί πολλές φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και η ιστορία της στο χώρο είναι πολύ παλιά. Ο Σπετσιώτης προπάππους των αδερφών Νάνου, Δημήτρης Μπούμπουλης -του γνωστού θρυλικού γένους που συνέδεσε το όνομά του με την ελληνική επανάσταση του 1821-, έφερε στην Ελλάδα τα πρώτα πυροτεχνήματα το 1920,  για την αναπαράσταση της βύθισης της τουρκικής ναυαρχίδας στις Σπέτσες! Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό έφερε στη χώρα και έναν Ιταλό που του δίδαξε την τέχνη και στη συνέχεια δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο πυροτεχνημάτων, στο Γαλάτσι.