Άρχισε τις διαλέξεις στα ξένα πανεπιστήμια ο κυρ-Γιάννης!(ΦΩΤΟ)

dialeksi-mpoutaris-lseΗ αλήθεια είναι ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα, στο εξωτερικό, οπουδήποτε εκτός Θεσσαλονίκης τέλοσπάντων αγαπούν πολύ τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Απόδειξη δεν είναι άλλη από τη νέα επιτυχία του δημάρχου, αφού θα έχει την τιμή να αγορεύσει σε διάλεξη του London School of Economics.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στις 11 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο «Χονγκ Κονγκ» του παγκοσμίου φήμης πανεπιστημίου και θα διαρκέσει 1,5 ώρα σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης είναι καλεσμένος του δρ Βασίλειου Μοναστηριώτη που είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας και η ομιλία του θα έχει θέμα «Τοπική διακυβέρνηση σε περιόδους κρίσης-Ελληνικά μαθήματα από την πόλη της Θεσσαλονίκης»

Η είσοδος στη διάλεξη είναι δωρεάν όπως μας ενημερώνει η σχετική αφίσα, ενώ οι εκπρόσωποι του τύπου θα πρέπει να δηλώσουν προηγουμένως ότι θέλουν να καλύψουν τη διάλεξη του Γιάννη Μπουτάρη.

«Ο μη πολιτικός»

Ενδιαφέρον έχει και το εισαγωγικό σημείωμα στην πρόσκληση, όπου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Ανάμεσα στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, κάτι ασυνήθιστο ξεπρόβαλε στη Θεσσαλονίκη, την ιδιοσυγκρασιακή συμπρωτεύουσα της Ελλάδας. Κάτω από τη δημαρχία του Γιάννη Μπουτάρη, την πρώτη μη πολιτική προσωπικότητα που εξελέγη δήμαρχος στη Θεσσαλονίκη στη μοντέρνα εποχή της, η πόλη άρχισε να ανακαλύπτει και πάλι τον εαυτό της, ξεκινώντας από τον ιδιαίτερο δικό της τρόπο διακυβέρνησης. Σε αυτή τη διάλεξη, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης θα μιλήσει για τις προκλήσεις του εξυγχρονισμού διοίκησης και της αναγκαίες θεσμικές αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιήσει η Ελλάδα στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να φιλοξενήσει την αρχή της επικουρικότητας».