22:44, Πέμπτη
18 Αυγούστου 2022

"Ας αφήσουν την καραμέλα με τα… ορφανά του Άκη"

Κουρουμπλής Τριανταφυλλίδης Σκουρλέτης ΔΕΘ Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα Βελλίδειο
“Ο Άκης όταν έγινε το συνέδριο πήγε με 40%. Όποιος νομίζει ότι ο Άκης ήταν όλο το κακό… εντάξει, έχει νοημοσύνη ο κόσμος…”

«Έχει παραγίνει η καραμέλα για τα ορφανά του Άκη και είναι καλό και χρήσιμο και ηθικό πολιτικά, όσοι έχουν αυτή την άποψη να μας πουν και ονόματα», είπε στον Αlpha 989 ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, «Αν θέλουν να ανοίξουν πόλεμο, να πούμε ονόματα και τότε θα μιλήσουμε όλοι, αλλιώς είναι συκοφάντες και άθλιοι», είπε ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε «είναι ντροπή και φασιστικό, αν έχουν αδένες να πουν ονόματα»
Επέμεινε λέγοντας: «είπα στον Θεοδωράκη στη Σάμο στο συνέδριο ότι οφείλει να πει ονόματα αλλιώς είναι συκοφάντης. Το να λέμε γενικώς και αορίστως για ανθρώπους είναι αθλιότητα. Επίσης, η κυρία που αναφέρεται σε προστατευόμενους, τους έχει στο κόμμα τώρα. Δεν ξέρω ποιον εννοούν αλλά να πουν ονόματα».
Πρόσθεσε πως είναι γνωστό ποιοι είχαν τα προνόμια το ΠΑΣΟΚ καθώς και ότι «κάποιοι βρέθηκαν ξαφνικά στα Βόρεια Προάστια. Εγώ από τότε που μπήκα στο ΠΑΣΟΚ έμενα στα Γλυκά Νερά». «Να πουν ονόματα και τότε θα μιλήσουμε όλοι. Θα πούμε τί προνόμια είχαν όλοι αυτοί όταν έρθει η ώρα», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στον Άκη Τσοχατζόπουλο, διερωτήθηκε «η διαφθορά του ΠΑΣΟΚ είναι μόνο ο Άκης; Οι υπόλοιποι είναι οι παρθένες που δεν είχαν τίποτα μεμπτό; Όλοι οι άλλοι παρθεναγωγείο; Ο Άκης όταν έγινε το συνέδριο πήγε με 40%. Όποιος νομίζει ότι ο Άκης ήταν όλο το κακό… εντάξει, έχει νοημοσύνη ο κόσμος».
Ο κος Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στην προσωπική του πορεία:
«Τί σχέση είχα όλα αυτά τα χρόνια με την εξουσία, το ξέρω εγώ και ο κόσμος στην πατρίδα μου. Είναι γνωστοί και οι δικοί μου και άλλων ανθρώπων. Να μετρήσουμε τις ψήφους αφού με διέγραψαν και έφυγα από το ΠΑΣΟΚ. Όταν έφυγα από το ΠΑΣΟΚ, ήταν 1η δύναμη. Κάποιος κόσμος, όταν ήμουν στο ΠΑΣΟΚ, με ακολούθησε. Ο λαός μας κρίνει κάθε φορά. Και έδωσε μια απάντηση, να πάρω δεκάδες χιλιάδες ψήφους. Εγώ δεν ήμουν προστατευόμενος κανενός. Πάλευα στα κύματα ως βουλευτής και κάτω από ποιες συνθήκες το ξέρετε. Υπάρχουν μερικά πράγματα που έχουν να κάνουν με την προσωπική πορεία του καθενός. Έχουμε οικογένεια και παιδιά. Ζητάω να λήξει αυτή η καραμέλα αλλιώς θα γίνει πόλεμος και προσωπικός μάλιστα».