04:34, Δευτέρα
15 Αυγούστου 2022

Διαβασμένος ο A. Σκέρτσος στους γουναράδες της Καστοριάς

Διαβασμένος πήγε στη συνάντηση με τους γουναράδες της Καστοριάς ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, αφού γνώριζε από πρώτο χέρι τα προβλήματά τους από το κλείσιμο των αγορών προς τη Ρωσία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Μάλιστα, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού μετέφερε στους γουνοποιούς την υπόσχεση της κυβέρνησης ότι «θα στηρίξει με κάθε τρόπο τον κλάδο της γούνας που συνάδει με την ευρωπαϊκή νομιμότητα», ενώ τους κάλεσε να εξετάσουν «την επέκτασή τους σε νέες αγορές εκτός της Ρωσίας και Ουκρανίας».

Πριν από έναν μήνα θύμισε ο υπουργός ότι ο πρόεδρος του Enterprise Greece Γιάννης Σμυρλής σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών είχε φέρει μια αποστολή Κορεατών επιχειρηματιών που ενδιαφέρθηκαν για τις γούνες Καστοριάς, με συνέπεια να γίνουν παραγγελίες ύψους 1,3 εκατ. ευρώ από την Κορέα.

Από εκεί και πέρα, το αίτημα των γουναράδων είναι να επιτρέψει το οικονομικό επιτελείο τουλάχιστον 2.000 εργαζομένους στη γουνοποιία να μπουν σε καθεστώς αναστολής, όπως και οι εργαζόμενοι την εποχή της πανδημίας. Το αίτημα θα εξεταστεί πολύ σοβαρά, έμαθα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL