19:54, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Επιδοτούμενη στέγη, εργασία  για ευάλωτα άτομα, οικογένειες

Μια νέα δυνατότητα για κοινωνική και εργασιακή επανένταξη παρέχει ο Δήμος Αθηναίων σε οικογένειες και ευάλωτα άτομα, που είτε διαβιούν σε συνθήκες έλλειψης στέγης είτε φιλοξενούνται σε δομές του.

Αξιοποιώντας κονδύλι ύψους 826.356 ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους», η δημοτική αρχή προχωρά στην υλοποίηση του νέου σχεδίου χρηματοδότησης, διασφαλίζοντας επιδοτούμενη στέγη, κατάρτιση και εργασία για 45 νοικοκυριά ή συνολικά 56 άστεγους πολίτες.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προσφέρει στέγαση σε διαμερίσματα και κάλυψη του ενοικίου για 24 μήνες, κάλυψη δαπανών οικοσκευής και λειτουργικών δαπανών έως 24 μήνες, επιδότηση εργασίας και κατάρτισης, ψυχοκοινωνική στήριξη, εργασιακή συμβουλευτική, διασύνδεση και παραπομπή σε αρμόδιες και εξειδικευμένες υπηρεσίες.

Στο πρόγραμμα, μπορούν να ενταχθούν ωφελούμενοι που προέρχονται από κοινωνικές δομές του Δήμου Αθηναίων και συγκεκριμένα από τον Ξενώνα Φιλοξενίας, το Κέντρο Ημέρας και το Υπνωτήριο του ΚΥΑΔΑ, το Υπνωτήριο των «Γιατρών του Κόσμου», τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Αθηναίων, την Κοινωνική Κατοικία, το ΝΠΙΔ «Επάνοδος», καθώς και από τα προγράμματα εξαρτημένων γυναικών και επανένταξης ανδρών («18 ΑΝΩ»).

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης: «Είμαστε χαρούμενοι διότι για πρώτη φορά δημιουργούνται τόσο σύγχρονες δομές και υποστηρικτικά δίκτυα στην Αθήνα για τους άστεγους συμπολίτες μας. Θα είμαστε, βεβαίως, περισσότερο χαρούμενοι όταν στους δρόμους και τα πεζοδρόμιά της δεν θα υπάρχουν πλέον άστεγοι ή οικογένειες σε συνθήκες έλλειψης στέγης. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL