"Έχουμε 1.000.000 μετανάστες. Μόνο τελευταία μπήκαν 102.000"!

Πανούσης, φωτο Σάββας Αυγητίδης
«Στην Ελλάδα όταν φοβόμαστε, λέμε ‘πού είναι η Αστυνομία;’ κι όταν δεν έχουμε προβλήματα φωνάζουμε ‘μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”»
Φωτο Σάββας Αυγητίδης / www.e-photopress.blogspot.com
«Έχουμε από τις πιο δημοκρατικές αστυνομίες στον κόσμο» δήλωσε στην εφημερίδα “παραπολιτικά” ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, επισημαίνοντας ότι «στην Ελλάδα όταν φοβόμαστε, λέμε ‘πού είναι η Αστυνομία;’ κι όταν δεν έχουμε προβλήματα φωνάζουμε ‘μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι”». 
Ο κ. Πανούσης, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ανέφερε ότι από την άνοιξη έχουν μπει στη χώρα 102.000 μετανάστες και αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να έχουμε 1.000.000 μετανάστες. «Αν και δεν υπάρχουν δείκτες αύξησης της εγκληματικότητας, αλλάζει η κοινωνική συνοχή» είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.
Σε ερώτηση πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο έδωσε την εξής απάντηση: «Με αναχαίτιση μέσα στην… Τουρκία. Δεν μπορεί να γίνεται στη θάλασσα, δεν μπορείς να τους πνίξεις. Χρειάζεται και ανακατανομή μέσα στην Ευρώπη, με ποσόστωση, δέχονται όμως ελάχιστους».
Σε ερώτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πανούσης υποστήριξε ότι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει» και πως «η Αριστερά επίσης έχει κάποιες ιδεοληψίες». Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε καταφατικά στην ερώτηση αν είναι συγκρουσιακός άνθρωπος η Ζωή Κωνσταντοπούλου και σχολίασε: «Θεωρεί πως είναι κάτι παραπάνω  – όποιος το νομίζει την πατάει».
Για το αν του αρέσει το υπουργείο, δήλωσε ενθουσιασμένος με όλα, «στο βαθμό που αυτό θα έχει γρήγορο τέλος. Νιώθω τυχερός. Δεν σκοπεύω όμως να κάνω καριέρα στο υπουργείο. Θέλω να φτάσω να ανοίξω όλα τα ζητήματα, να το στρώσω. Και μετά να παραδώσω στον επόμενο…»