14:10, Παρασκευή
28 Ιανουαρίου 2022

Για κακούργημα παραπέμπεται ο δήμαρχος Συκεών – Νεάπολης για την υπόθεση των ΚΔΑΠ

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για απάτη και χρήση πλαστού εγγράφου παραπέμπει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με βούλευμά του τον δήμαρχο Νεάπολης –Συκεών Σίμο Δανιηλίδη και δύο συνεργάτες του.

Πρόκειται για την γνωστή ιστορία της ίδρυσης και λειτουργίας τεσσάρων ΚΔΑΠ την περίοδο 2011 – 2013 στο δήμο Νεάπολης – Συκεών η οποία σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος και δυο συνεργάτες του φέρονται να εισέπραξαν 4 εκατ. Ευρώ περίπου από κονδύλια του ΕΣΠΑ χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.

Οι κατηγορίες αφορούν:

Απάτη από κοινού σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων

Χρήση πλαστού εγγράφου από κοινού που στρέφεται άμεσα κατά του νομικού προσώπου του ελληνικού Δημοσίου με συνολικό όφελος και συνολική ζημία άνω των 120.000 ευρώ κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Συκεών Νεάπολης έχει υποστηρίξει ότι ένας εκ των συνεργατών του (ο οποίος παραπέμπεται να δικαστεί) έβαλε εν αγνοία του (δημάρχου) στο φάκελο τα πλαστά έγγραφα πυροπροστασίας τα οποία όμως στη συνέχεια αντικαταστάθηκαν από τα γνήσια όταν αυτα έφτασαν στις αρμόδιες υπηρεσίες.