"Η agrotica είναι μια γιορτή των αγροτών, όμως μ΄αυτή την κυβέρνηση δεν έχουμε μέλλον"

agrotes
«Πρωταρχικός λόγος που έγινε το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ήταν για να διαμαρτυρηθούμε στο πρόσωπο του κ. Αποστόλου. Η Agrotica είναι μια έκθεση, μια γιορτή των αγροτών. Με αυτά που κατεβάζει η κυβέρνηση, δεν υπάρχει μέλλον για τους αγρότες”

Για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν χθες, στα εγκαίνια της 26ης Agrotica, και για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων των αγροτών, μίλησε στον Alpha 96.5, ο γενικός γραμματέας Αγγελοδοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας και συντονιστής του μπλόκου των Μαλγάρων, Δημήτρης Παπαδάκης.
Κατά τη χθεσινή εκδήλωση, «ανταποκρίθηκαν αγρότες από όλες τις περιοχές που υπάρχουν μπλόκα, στις ομιλίες που έγιναν φάνηκαν άνθρωποι από την Θεσπρωτία, από Πάτρα, από Έβρο, από Κρήτη», αναφέρει ο κ. Παπαδάκης, τονίζοντας ότι, «πρωταρχικός λόγος που έγινε το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη ήταν για να διαμαρτυρηθούμε στο πρόσωπο του κ. Αποστόλου. Η Agrotica είναι μια έκθεση, μια γιορτή των αγροτών. Με αυτά που κατεβάζει η κυβέρνηση, δεν υπάρχει μέλλον για τους αγρότες».
Επιπλέον, ο κ.Παπαδάκης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τις κινητοποιήσεις και την ελπίδα ότι δεν αφορούν την πλειοψηφία των αγροτών, απαντά, «ο θεσμικός ρόλος του κ. Αποστόλου, αυτός που πρέπει να έχει ένας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι να είναι ο αγωγός ανάμεσα στα προβλήματα και στα αιτήματα που έχει ο αγροτικός χώρος με την κυβέρνηση, ώστε να τα χρησιμοποιηθεί και να γίνεται πολιτική. Σήμερα ο κ. Αποστόλου είναι εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης κι όχι εκπρόσωπος των αγροτικών προβλημάτων, δηλαδή είναι πρόβλημα, δεν είναι λύση» και εφόσον αρνείται να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο, «δεν πρέπει η πολιτική ηγεσία του τόπου να κάνει εγκαίνια».
Τέλος, σε ότι αφορά στη συνέχεια των κινητοποιήσεων, ο ίδιος διευκρινίζει, «θα κλείσουμε τον δρόμο στα Μάλγαρα σήμερα το μεσημέρι» αλλά από εκεί και πέρα, θα κινηθούμε σύμφωνα με τις αποφάσεις τη σημερινής Γενικής Συνέλευσης, «το ότι θα υπάρξουν κάποιες ενέργειες που θα κλιμακωθούν στο εγγύς μέλλον, θα υπάρξουν αλλά ακόμη δεν έχουν αποφασιστεί», καταλήγει ο ίδιος.