06:53, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Η τελευταία μάχη Κ. Μητσοτάκη – Α. Τσίπρα στις 6 Ιουλίου;

Για τις 6 Ιουλίου προετοιμάζονται τα κομματικά επιτελεία, κυρίως το Μέγαρο Μαξίμου και η Κουμουνδούρου, για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Από τη μεριά της κυβέρνησης θα γίνει ένας μακροσκελέστατος απολογισμός των πολιτικών και μεταρρυθμίσεων που έχουν προωθηθεί τρία χρόνια τώρα και θα καταλήξει στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στους πολίτες για τα θέματα του πληθωρισμού και της ενεργειακής κρίσης αλλά και στις κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας με φόντο την ελληνοτουρκική κρίση και τις εξελίξεις που θα προκύψουν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει αφορμή για μια εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση για να υποστηρίξει ότι ο πληθωρισμός και τα ακριβά καύσιμα είναι «έργα Μητσοτάκη».

Ο πρωθυπουργός καθυστέρησε αυτήν τη ενημέρωση στη Βουλή, διότι ήθελε να έχει ολοκληρώσει όλο το δύσκολο πρόγραμμά του, με τελευταίο ορόσημο τις 5 Ιουλίου, όταν θα μιλήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατόπιν πρόσκλησης της κυρίας Μετσόλα.

Όπως είναι φυσικό, λένε πολλοί ότι η μάχη Μητσοτάκη – Τσίπρα στη Βουλή θα είναι από τις τελευταίες -αν όχι η τελευταία- στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι αν προκηρυχθούν εκλογές, δεν θα υπάρξει άλλη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL