Μ. Tασούλης Πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ Δ. Θεσσαλονίκης “Η βάση δεν μπορεί να πειστεί εύκολα”

tasoulis-miltos-proedros-node-dytikou

Του Αλέξη Αλεξιάδη

Η εκλογική βάση φυσικά και δεν μπορεί να πειστεί εύκολα για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει αποκλειστικά στην «Κ» ο πρόεδρος ΝΟΔΕ ΝΔ Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης Μίλτος Τασούλης. Ρωτήσαμε τον κ.Τασούλη και για την όξυνση του πολιτικού διαλόγου με τα όσα ακούστηκαν για τα περί ΠΑΣΟΚ και «εγκληματικής οργάνωσης» και δείτε τι απάντησε.

Συμφωνεί η βάση της ΝΔ με την ηγεσία του κόμματος για τους χειρισμούς με το ΠΑΣΟΚ;

 

Η αλήθεια είναι ότι πραγματικά, όταν μέχρι πριν μερικά χρόνια, η εκλογική βάση είχε ως κύριο πολιτικό αντίπαλο το ΠΑΣΟΚ και στις πολιτικές και στις επιλογές της καθημερινότητας, φυσικά και δεν μπορεί να πειστεί εύκολα. Οι ανάγκες όμως της σημερινής κατάστασης της χώρας, επιβάλλουν τις συνεργασίες, γιατί πάνω από όλα, πάνω από τα κόμματα και τις διαφορετικές ιδεολογίες πιθανόν, είναι πρώτιστα η ανάγκη για τη διασφάλιση της χώρας.

–         Ακούστηκε μέχρι και το σενάριο να συμμετάσχει σε ψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Β.Βενιζέλος στις επόμενες εκλογές.

Αυτά θεωρώ ότι δεν έχουνε βάσεις και πολύ λογικές.. Η αλήθεια είναι πως στις επιλογές που συζητάμε θα πρέπει να μιλήσουμε για εθνικές στρατηγικές. Αυτά δεν θα είναι επιλογές που θα κριθούν από τη βάση, θα κριθούν ουσιαστικά από επίπεδο κυβερνητικό, υψηλών προσώπων, του πρωθυπουργού.. αλλά δεν το βλέπω πολύ πιθανό.

–         Η όξυνση του πολιτικού διαλόγου και τα όσα ακούστηκαν για το ΠΑΣΟΚ, είναι ενάντια στις εθνικές στρατηγικές που είπατε;

Θεωρώ ότι έχει τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία της προηγούμενης αναφοράς. Ότι ουσιαστικά υπάρχουν θέματα από το χθες, που κουβαλάει κανείς και στο υποσυνείδητο, ας πούμε το πολιτικό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, θεωρώ ότι πρέπει να τα ξεπεράσουμε. Πρέπει να βρούμε άλλους αντιπάλους.

–         Για το θέμα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα; Το χειρίστηκε καλά;

Ξεκινώντας από μια ατυχώς διατυπωμένη δήλωση, πήρε μεγάλες διαστάσεις και δεν χρειάζεται να ασχοληθεί περισσότερο κανείς με το συγκεκριμένο θέμα.