18:33, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Ο Ζέρβας καλεί τον Δημαρέλο σε… ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου για τον ΟΑΣΘ

Zervas
Αίτημα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης κατέθεσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Ζέρβας με σκοπό να συζητηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο της 29-8-2016 οι τελευταίες εξελίξεις στον ΟΑΣΘ αλλά και οι προοπτικές της δημόσιας συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη.
Στην επιστολή του, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, μεταξύ άλλων ζητά την πλήρη ενημέρωση των μελών του δημοτικού συμβουλίου από τον εκπρόσωπο του δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ  καθώς και τη διαμόρφωση θέσεων και προτάσεων σχετικά με τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης με δεδομένο ότι το κυκλοφοριακό αποτελεί κορυφαίο θέμα στην καθημερινότητα του πολίτη και του επισκέπτη της Θεσσαλονίκης.
Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ζέρβα έχει ως εξής: 
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον ΟΑΣΘ και την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι πολίτες από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του, αλλά και τη γενικότερη συζήτηση που προέκυψε από το θεσμικό πλαίσιο και τη λειτουργία του οργανισμού, σήμερα και στο μέλλον, θεωρώ ότι στην επικείμενη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου της 29-8-2016 θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα του ΟΑΣΘ, οι εξελίξεις αλλά και οι προοπτικές της δημόσιας συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη. 
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης άλλωστε εκπροσωπείται καταστατικά στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ και θα ήταν σκόπιμο ο εκπρόσωπος  του να ενημερώσει το Σώμα αλλά και το κοινό της πόλης για τα τεκταινόμενα και να δοθούν διευκρινιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα μας σχετικά με το τί πραγματικά συμβαίνει στον ΟΑΣΘ, τη βιωσιμότητα του αλλά και τις εναλλακτικές λύσεις.
Με δεδομένο ότι το κυκλοφοριακό αποτελεί κορυφαίο θέμα στην καθημερινότητα του πολίτη και του επισκέπτη της πόλης μας (όπως προκύπτει από όλες τις έρευνες αγοράς τα τελευταία χρόνια), και δείχνοντας αντίστοιχη ευαισθησία στο θέμα αυτό με τις πολλαπλές συζητήσεις – συνεδριάσεις για τα θέματα του μετρό, της θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας κ.α. η συζήτηση αλλά και η διαμόρφωση θέσεων είναι επιβεβλημένη, και μάλιστα άμεσα.
Επιπλέον θα πρέπει να καθορίσουμε δράσεις και ενέργειες έτσι ώστε να διασφαλίσουμε την κατά το δυνατόν καλύτερη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών στη πόλη. Η ποιότητα της ζωής της πόλης, για την οποία είμαστε σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι, καθορίζεται σε μέγιστο βαθμό από το επίπεδο των μέσων μεταφοράς.
Προφανώς στη συζήτηση αυτή αναγκαία είναι η παρουσία όλων των εμπλεκομένων: εκπρόσωποι κυβέρνησης, διοίκηση και εργαζόμενοι ΟΑΣΘ, φορείς αρμόδιοι για το κυκλοφοριακό, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, για την, κατά το δυνατόν, επίτευξη κοινών στόχων και δράσεων.
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σου σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, ευελπιστώ στην αποδοχή του αιτήματος μου.
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Ζέρβας, M.Sc.
Πολιτικός Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος