Παραπολιτικά και παρασκηνιακά…

KARFITSA-big1a✔Ένας ακόμα «γαλάζιος» μνηστήρας προστίθεται στη λίστα των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χάρη Αηδονόπουλο, ο οποίος όπως κυκλοφορεί στους διαδρόμους του δημαρχιακού μεγάρου σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ηγηθεί ψηφοδελτίου στις εκλογές του Μαΐου. «Εδώ άλλοι κι άλλοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, αυτός δεν θα ενδιαφέρεται με 23 χρόνια αυτοδιοικητικής παρουσίας στα κοινά» αναφέρουν στην «Κ» στενοί συνεργάτες του. Υπενθυμίζεται πως ο Αηδονόπουλος στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές ήταν τον Μάιο υποψήφιος βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και ένα μήνα αργότερα επέστρεψε στο… γαλάζιο στρατόπεδο. Τώρα να φανταστούμε θα κατέβει… οικουμενικός;

✔ Για ξεπούλημα της ιδεολογίας της παράταξης κάνει λόγο ο πρώην υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κιλτίδης σε νέα του παρέμβαση και καλεί τους «γαλάζιους» βουλευτές να «φορολογήσουν τον πλούτο, να δώσουν πλαίσιο δημιουργίας αγαθών και να στήσουν το κοινωνικό κράτος που η φτωχή Ελλάδα απέκτησε και γκρεμίζεται συθέμελα. Η ελευθερία και η εστία (όχι ο πλούτος) των Ελλήνων είναι ιερά θεμέλια, σεβαστείτε τα. Η ιδεολογία αυτής της παράταξης είναι το αίμα και το μεδούλι του Ελληνισμού, κανείς δεν δικαιούται να τα πάρει» καταλήγει αναφερόμενος στο ζήτημα της άρσης των πληστειριασμών της πρώτης κατοικίας. Επιτίθεται δε σε ορισμένα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου λέγοντας «λιποτάκτες και λαθρεπιβάτες μαγαρίζουν το σώμα της γενναίας ελληνοκεντρικής παράταξης. Καρεκλοκένταυροι και θεσιθήρες, δόλια και κουτοπόνηρα καθοδηγούμενοι, ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν κάθε ίχνος ιδεολογίας και να πουλήσουν τη χώρα».

SMS: Από το περιβάλλον του Σταύρου Καλαφάτη ακούγεται πως «δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πως τον πιέζει το Μέγαρο Μαξίμου». Και τότε για ποιο λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ξεκίνησε συναντήσεις με δημοσιογράφους και δημάρχους του νομού;

✔ Συμμαχία με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας ψάχνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Νέας Προποντίδας Κώστας Σγουρής. Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ενότητας» που είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, καταλαβαίνει ότι με ένα «πράσινο» χρίσμα την παρούσα χρονική περίοδο, ίσως να του αποφέρει ποσοστά χαμηλότερα από το 2010. Για το λόγο αυτό πληροφορίες τον θέλουν να μην…» κατεβαίνει» αυτόνομα και να έρχεται σε επαφή με τον εκλεκτό της γαλάζιας παράταξης, μιμούμενος την κεντρική πολιτική σκηνή.

✔Ονόματα υποψηφίων για συγκεκριμένους δήμους, όπως είναι αυτός της Θεσσαλονίκης «πέφτουν» στο τραπέζι των συζητήσεων, ωστόσο οι «γαλάζιοι» παράγοντες δεν κρύβουν τις επιφυλάξεις τους για την κάθοδο «δικών τους ανθρώπων» σε δήμους του νομού τα οποία θεωρούνται παραδοσιακά «πράσινα» κάστρα, όπως είναι η Καλαμαριά, η Θέρμη και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών. «Εκεί μάλλον θα υποστηριχτούν υποψήφιοι που δεν θα προέρχονται από τη Συγγρού» αναφέρει στην «Κ» στέλεχος που συμμετέχει στις συνεδριάσεις.

✔ Ο «γαλάζιος» πυρήνας της πόλης (βλ. ΝΔ) σύμφωνα με πληροφορίες θα παραμείνει στην οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ 8 για τουλάχιστον ακόμα δυο χρόνια, καθώς εγκαταλείφθηκε το σχέδιο να μπει «λουκέτο» και τα γραφεία να μετακομίσουν σε άλλη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» επήλθε συμβιβασμός μεταξύ των ιδιοκτητών του κτιρίου και της Λεωφόρου Συγγρού, από όπου πληρώνονται τα μισθώματα, το… ενοίκιο «έπεσε» και η ΟΝΝΕΔ… έδιωξε τους κομματικούς από τον τρίτο καθώς απέκτησε το δικό της χώρο!

✔ Σύντομα μάλιστα στη Νέα Δημοκρατία, σε περίπου δυο μήνες, θα στηθούν εκ νέου κάλπες προκειμένου να εκλεγούν οι νέες διοικήσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών. Οι εσωκομματικές εκλογές, δεν θα γίνουν στα πρότυπα των εκλογών του ΠΑΣΟΚ, όπως συνέβη με τη διαδικασία ανάδειξης αρχηγού και οι θέσεις για τις οποίες θα… κονταροχτυπηθούν οι υποψήφιοι είναι άμισθές!