20:36, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Παρέμβαση με νόημα από τον M. Μπλέτσα

Μόλις προχθές σας έγραφα ότι υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο η ΝΔ να προωθήσει στο Επικρατείας τον διακεκριμένο καθηγητή του ΜΙΤ Μιχάλη Μπλέτσα.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι και ο κ. Μπλέτσας έκανε μια ομιλία στοσυνέδριο «TechnologySummit: Shapingthedigitaltransition» του Money Review. Εξέφρασε την άποψή του για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και όλα όσα συμβαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια.

«Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία είναι ένα απαραίτητο μπάλωμα σε κάτι που έχει ξεχειλώσει άσχημα», τόνισε ο Μιχάλης Μπλέτσας και πρόσθεσε τα εξής: «Δουλεύω στο ΜΙΤ τα τελευταία 27 χρόνια, η βασική διαφορά με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι η έλλειψη μπάχαλου, για να το πούμε πολύ απλά. Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία είναι ένα μπάλωμα που πρέπει να γίνει μέχρι να αλλάξει αυτή η κουλτούρα. Ζω στην Αμερική 32 χρόνια, έχω μόνο ελληνικό διαβατήριο, αλλά ντρέπομαι για αυτή την κατάσταση. Ντρέπομαι για τη χώρα μου, ντρέπομαι ότι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι θεωρούν ότι να έχει το δικαίωμα να σπάσει κάποιος ό,τι κάτι είναι κομμάτι της Παιδείας, ντρέπομαι».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL