Ποιοι είναι οι νέοι επικεφαλής στην αστυνομία της Θεσσαλονίκης

gadth-thema-k
ΦΩΤΟ:Σάββας Αυγητίδης

Του Λευτέρη Ζαβλιάρη
Η αξιολόγηση των αντιστρατήγων και των υποστρατήγων της ΕΛΑΣ ολοκληρώθηκε, γεγονός που σηματοδοτεί αλλαγές στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Ο μέχρι σήμερα Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Βάιος Χόνδρος σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αποστρατεύεται τελικά και τη θέση του παίρνει ο Βασίλειος Μωυσίδης. Σύμφωνα με την απόφαση του αρχηγού Δημητρίου Τσακνάκη ο κ. Χόνδρος μαζί με άλλους δεκατρείς υποστρατήγους προάγεται στη θέση του αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα ημέρες.
Ο απερχόμενος Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Μανώλης Κατριαδάκης(αριστερά) και ο απερχόμενος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Βάιος Χόνδρος-ΦΩΤΟ:Σάββας Αυγητίδης
Ο απερχόμενος Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Μανώλης Κατριαδάκης(αριστερά) και ο απερχόμενος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Βάιος Χόνδρος-ΦΩΤΟ:Σάββας Αυγητίδης

Μάχιμος ο νέος
Ο καινούργιος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Βασίλης Μωυσίδης μόνο τυχαία δεν έχει φτάσει στη θέση που προήχθη χθες από τον αρχηγό της Αστυνομίας. Έχοντας αποφοιτήσει το 1988 από τη σχολή αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ο 50χρονος ανώτατος αξιωματικός από το Κιλκίς μετρά αρκετά χρόνια σε μάχιμες θέσεις της Αστυνομίας. «Είναι από τους αστυνομικούς που έχει περάσει πολλές ώρες στο πεζοδρόμιο παρά στο γραφείο», αναφέρουν οι αστυνομικοί που τον γνωρίζουν καλά. Ο μέχρι πρότινος διευθυντής της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης χαίρει της εκτίμησης υψηλόβαθμων και χαμηλόβαθμων αστυνομικών στη ΓΑΔΘ. Άλλωστε έχει περάσει από θέσεις υψηλού επιχειρησιακού κινδύνου, όπως τα ΕΚΑΜ, ενώ συνετέλεσε στο εκσυγχρονισμό του κέντρου επιχειρήσεων της ΓΑΔΘ, από τη στιγμή που τις αστικές περιπολίες ανέλαβαν οι ομάδες της ΔΙΑΣ.
Ο Αντιστράτηγος
sofiosΌσον αφορά τον αντιστράτηγο Μανώλη Κατριαδάκη θα κατηφορίσει στην Αθήνα αφήνοντας τη θέση του Γενικού Αστυνομικού Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος για αυτή του επιτελάρχη της ΕΛΑΣ. Στη θέση του ο νέος προηχθείς αντιστράτηγος Δημήτρης Σοφιός έχει αν μη τι άλλο πλούσιο βιογραφικό.
Γεννήθηκε στον Πύργο Φωκίδος το έτος 1960. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Αστυνομίας Πόλεων το έτος 1979 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών το έτος 1987. Παρακολούθησε το Τμήμα Μετεκπαίδευσης – Επιμόρφωσης Στελεχών το 1999. Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας κατά το εκπαιδευτικό έτος 2005-2006. Μέχρι το βαθμό Αστυνόμου Α’ υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και σε Υπηρεσίες του Αρχηγείου. Με το βαθμό του Αστυνομικού Υποδιευθυντή, το Μάιο του 2006 τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής/Υ.Κ.Α./ 2 °.
Με το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή, τον Μάρτιο του 2009, τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής/Υ.Κ.Α. ως Προϊστάμενος. Τον Μάρτιο του 2010 τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. ως Προϊστάμενος.
Με τον βαθμό του Ταξιάρχου, τον Μάρτιο του 2011, τοποθετήθηκε στην Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής ως Γ’ Υποδιευθυντής και εν συνεχεία τον Ιούλιο του 2012 ως Α’ Υποδιευθυντής. Τον Μάρτιο του 2013 προήχθη στον βαθμό του Υποστρατήγου και τοποθετήθηκε στην Αστυνομική Ακαδημία ως Διευθυντής.
Τον Σεπτέμβριο του 2013 τοποθετήθηκε στον Κλάδο Ασφάλειας ως Προϊστάμενος.
Την 10/04/2014 τοποθετήθηκε στον Κλάδο Τάξης ως Γενικός Επιθεωρητής.
Την 21/8/2014 τοποθετήθηκε ως Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου.
Την 04/03/2015 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και τοποθετήθηκε ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
Συμμετείχε σε εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με θέματα δημόσιας και κρατικής ασφάλειας.
Επίσης έχει συμμετάσχει σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις και συνέδρια σχετικά με θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος.
Για την υπηρεσιακή του απόδοση του απονεμήθηκαν ηθικές αμοιβές, παράσημα και μετάλλια αστυνομικής αξίας.