17:25, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Πού πάει και πού δεν πάει ο Α. Σαμαράς;

Πυκνώνει τις εμφανίσεις του ο Αντώνης Σαμαράς. Βλέπεις, είναι πολλές οι εκδηλώσεις που γίνονται τελευταία και ο πρώην πρωθυπουργός φροντίζει να πηγαίνει.

Να, για παράδειγμα, πριν από λίγες μέρες τον βράβευσε μια από τις μεγαλύτερες εβραϊκές οργανώσεις παγκοσμίως, η American Jewish Committee (AJC). Ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC Ντέιβιντ Χάρις απένειμε σχετικό βραβείο στον πρώην πρωθυπουργό σε ειδική εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Οι αναφορές που έγιναν στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά ήταν ιδιαίτερα θερμές, ενώ μάλιστα στο κείμενο της τιμητικής πλακέτας που αποδόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό ο κ. Χάρις ταυτίζει τον Αντώνη Σαμαρά με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα.

«Στον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ενσαρκώνει τις εξαιρετικές ηγετικές ικανότητες και το θάρρος του Τσόρτσιλ και βοήθησε να έρθουν πιο κοντά η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ», αναφέρει το χαρακτηριστικό απόσπασμα. Στην εκδήλωση παρίσταντο και οι βουλευτές-μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ Κώστας Καραγκούνης, Μανούσος Βολουδάκης και Σπύρος Πνευματικός.

Αλλού πάει και αλλού δεν πάει, βέβαια. Όπως μου έλεγαν, ο πρώην πρωθυπουργός δεν πήγε στη μεγάλη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου για τον αυτοκινητόδρομο Πύργος – Τσακώνα, παρότι είχε προσκληθεί…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL