07:05, Τετάρτη
17 Αυγούστου 2022

Σητεία: Εγκατάσταση επεξεργασίας απορριμμάτων και ΧΥΤΥ

Συμβασιοποιήθηκε το έργο «Εγκατάσταση επεξεργασίας απορριμμάτων και ΧΥΤΥ Σητείας» μεταξύ του ΕΣΔΑΚ και της αναδόχου εταιρείας «Θαλής Περιβαλλοντικές Υπηρεσίες».

O προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 16.001.383,66 ευρώσυν ΦΠΑ για την κατασκευή και σε 5.140.035 ευρώ συν ΦΠΑ για την πενταετή λειτουργία του. Το έργο χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «ΥποδομέςΜεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020». Στην υπογραφή παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, ο δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Διαδικτυακά συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος, δηλώνοντας ότι «το έργο σηματοδοτεί την αλλαγή από τον παλιό τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων σε μια σύγχρονη λογική μέσα από μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα να επιτευχθούν οι περιβαλλοντικοί στόχοι που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για όλα τα κράτη-μέλη».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL