09:35, Κυριακή
03 Ιουλίου 2022

Τα αγκάθια της εβδομάδας

karfitsa-2311✔ Μαλλιά-κουβάρια έγιναν στο δήμο με αφορμή το ταξίδι του δημάρχου σε εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των πέντε δημάρχων» του Μπουτάρη, του Καμίνη και άλλων τριών στο Βόλο. Όταν του ζήτησε τα ρέστα ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μάτης για τη χρήση δυο αυτοκινήτων (αφού και η αντιδήμαρχος Γούλα πήγε στην εκδήλωση) ο κυρ Γιάννης του απήντησε ότι δεν θα του δώσει λογαριασμό! «Μπορεί να είχα πάει με τη γκόμενα…» είπε!

✔ Ο κυρ Γιάννης, μπορεί να είχε πάει για γκόμενα, μπορεί και όχι. Το σίγουρο είναι ότι έχει ντέρτια και το έχει ρίξει στα πολλά… τσιγάρα! Κάπνιζε και μέσα στον Άγιο Στυλιανό – σε συνέντευξη τύπου – ενώ στις διπλανές αίθουσες υπήρχαν βρέφη!

✔ Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί το ταξίδι του υφυπουργού Παιδείας στην Πόλη και στο Φανάρι! Ο κ. Γκιουλέκας φαίνεται πως δεν… χόρτασε τον Πατριάρχη τόσες ημέρες στη Θεσσαλονίκη και την περασμένη Δευτέρα, ημέρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου έκανε επίσημη επίσκεψη στο γραφείο του κ. Βαρθολομαίου!

Κουίζ: Ποιος υπουργός που επισκέφθηκε πρόσφατα τη Θεσσαλονίκη δεν θέλησε να σχολιάσει την… κυβερνητική πολιτική;

✔ Αληθεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ –άτυπα – έχει δώσει «γραμμή» σε όσα στελέχη του δεν έ-χουν να δημιουργήσουν λογαριασμούς facebook; (Που να κυβερνήσεις χωρίς «φίλους»);

✔ Για τα χρονίζοντα προβλήματα του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο και το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου της πόλης. Μετά την κουβέντα που είχε με τον πρόεδρο Νίκο Βαλεργάκη πραγματοποίησε αυτοψία σε πολλές από τις αίθουσες και τις υπηρεσίες των δικαστηρίων, διαπιστώνοντας τις ελλείψεις στις υποδομές του κτιρίου και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για απόλυτη προτεραιότητα επέκτασης του Δικαστικού Μεγάρου σε χώρο γύρω από το υπάρχον κτίριο.

✔ Βροχή έπεσαν τα τηλέφωνα από τη Νέα Δημοκρατία Λάρισας στον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων Γιάννη Γκρίνια μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης του σχηματισμού… ευρωψηφοδελτίου κτηνοτρόφων, οι οποίοι θα «κατέβουν» στις εκλογές του Μαΐου. Όπως είπε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος σε δημοσιογράφους, της ανακοίνωσης ακολούθησε πλήθος τηλεφωνημάτων από «γαλάζιους» του κάμπου, οι οποίοι του ζήτησαν συνάντηση. «Θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στο… μαντρί» σχολίασε άλλος κτηνοτρόφος. «Όμως, ακόμη και τα πρόβατα βελάζουν…» απάντησε ένας άλλος.

✔ Κατά των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία τάχθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Ορφανός, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «γαλάζια» παράταξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας. Όπως επισήμανε η αναστροφή του στρεβλού κλίματος στην κτηματαγορά θα επέλθει με το «κούρεμα» στα στεγαστικά δάνεια και με την χορήγηση νέων χαμηλότοκων δανείων από τις τράπεζες. «Η αλόγιστη χορήγηση στεγαστικών δανείων από τις τράπεζες πριν από 8 χρόνια, σε συνδυασμό με την υπερπροσφορά και την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, συνέβαλλαν σταδιακά στον κορεσμό της αγοράς ακινήτων, η οποία επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο με την αύξηση της φορολόγησης», υπογράμμισε ο κ. Ορφανός. Μυρίζει… αντάρτικο;