Το ΠΟΤΑΜΙ έχει έτοιμη την πρόταση μομφής κατά της Ζωής!

ζωηποταμι
 
Σε αναζήτηση βουλευτών που θα υπογράψουν την πρόταση μομφής που έχει ετοιμάσει Το Ποτάμι, βρίσκονται στελέχη του κόμματος.
Το Ποτάμι έχει ήδη έτοιμη την πρόταση και πέρα από τους βουλευτές του πρόκειται να έχει και τις υπογραφές και άλλων βουλευτών από τα υπόλοιπα κόμματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες Το Ποτάμι πρόκειται να καταθέσει την πρόταση μομφής τον Σεπτέμβριο, αν εν τω μεταξύ δεν έχουν προξηρυχθεί εκλογές. Επιπλέον οι εκτιμήσεις συυνταγματολόγων σε στελέχη του Ποταμιού είναι ότι η ψηφοφορία θα πρέπει να είναι μυστική. Τέλος, στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη εκτιμούν ότι θα υπάρξουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα στηρίξουν μια τέτοια πρόταση.
Το σχέδιο για την πρόταση μομφής αναφέρει μεταξύ των άλλων πως «ο προεδρικός βίος της κ. Κωνσταντοπούλου βρίθει εκδηλώσεων αυταρχικής συμπεριφοράς, προσβλητικών σχολίων προς συναδέλφους βουλευτές και τραγελαφικών επεισοδίων με πρωταγωνίστρια την ίδια».
Επίσης σημειώνεται πως «έχει μετατρέψει την εθνική αντιπροσωπεία, το διοικητικό προσωπικό και το κανάλι της Βουλής σε προσωπικό της τσιφλίκι για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και εν τέλει της ελληνικής κοινωνίας».
Ακολουθεί το σχέδιο της πρότασης μομφής:
Ο θεσμός του Πρόεδρου της Βουλής, του τρίτου τη τάξει πολιτειακού παράγοντα, είναι καίριος για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και κατ’ επέκταση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ως εκ τούτου, το πρόσωπο που αξιώνεται αυτή τη θέση οφείλει να διαθέτει και να επιδεικνύει προσωπικά και πολιτικά χαρακτηριστικά που αντανακλούν την κοινοβουλευτική παράδοση της χώρας,  τον σεβασμό στο Σύνταγμα και στις δημοκρατικές αξίες.
Δυστυχώς, η σημερινή Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου, αν και εκλεγμένη με πρωτοφανή πλειοψηφία και με την θετική ψήφο των πλειόνων εκ των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπονομεύει  σταθερά, εδώ και έξι μήνες, με την συμπεριφορά και τη δράση της τη λειτουργία της Βουλής των Ελλήνων.
Ο προεδρικός βίος της κ. Κωνσταντοπούλου βρίθει εκδηλώσεων αυταρχικής συμπεριφοράς, προσβλητικών σχολίων προς συναδέλφους βουλευτές και τραγελαφικών επεισοδίων με πρωταγωνίστρια την ίδια. Η κ. Κωνσταντοπούλου, αντί να διευθύνει τις συζητήσεις της Ολομέλειας, καταχράται τις εξουσίες που τις δίνει ο Κανονισμός της Βουλής και τοποθετείται από καθέδρας επί της ουσίας κάθε συζητούμενου νομοσχεδίου, εκφράζοντας τις προσωπικές της πολιτικές απόψεις.
Εσχάτως δε, η Πρόεδρος της Βουλής παρακωλύει το νομοθετικό έργο και αρνείται να προεδρεύσει στις πιο κρίσιμες εθνικά συνεδριάσεις της Ολομέλειας, επειδή η ίδια καταψηφίζει το περιεχόμενο των νομοσχεδίων.
Είναι η πρώτη Προέδρος της Βουλής στην κοινοβουλευτική ιστορία που δεν ασκεί πολιτειακά καθήκοντα αλλά πολιτικά. Παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι την πολιτική της χώρας την καθορίζει η κυβέρνηση.
Είναι η μοναδική Πρόεδρος της Βουλής στην μεταπολιτευτική ιστορία που βρίσκεται σε προφανή αδυναμία να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του θεσμικού ρόλου της και να διευθύνει με σύνεση και πολιτική ουδετερότητα τις εργασίες του νομοθετικού οργάνου της χώρας.
Η κ. Κωνσταντοπούλου αντί να κρατά το μέτρο του κοινοβουλευτισμού, να προωθεί το κυβερνητικό έργο και να διαφυλάσσει τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης επενδύει στην πόλωση και στην ένταση. Έχει μετατρέψει την εθνική αντιπροσωπεία, το διοικητικό προσωπικό και το κανάλι της Βουλής σε προσωπικό της τσιφλίκι για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και εν τέλει της ελληνικής κοινωνίας.
Ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου που αντιλαμβανόμαστε ως υπέρτατό χρέος την υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος, της τάξης αλλά και την διάσωση του κύρους της Βουλής και του θεσμού του Προέδρου της Βουλής.
Καταθέτουμε Πρόταση Μομφής κατά της Πρόεδρου της Βουλής σύμφωνα με το άρθρο 150  του ΚτΒ.
Πηγή:protothema.gr