Βουλευτής της συγκυβέρνησης ζητά να γίνονται… διαδηλώσεις!

kammenos zouraris
Την εκτίμησή ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές μόνο αν ο πρωθυπουργός κρίνει ότι τον βολεύει εξέφρασε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Ζουράρις, προσθέτοντας ότι οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά πως αν προκηρυχθούν εκλογές, για ένα διάστημα περίπου τριών-τεσσάρων μηνών, η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο.
Ο κ. Ζουράρις υποστήριξε, ακόμη, ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες, ακόμα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, να διαδηλώνουν για να αναδεικνύεται στις Βρυξέλες η εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Ερωτηθείς στο «Πρακτορείο 104,9» εάν σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαπραγμάτευση υπάρχει κίνδυνος να επαναληφθεί το σκηνικό αβεβαιότητας του περασμένου καλοκαιριού, απάντησε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί, αλλά με πολύ μικρότερες πιθανότητες, με δεδομένο ότι έχουν αναβαθμιστεί ο ρόλος και η σημασία της Ελλάδας εξαιτίας των εξελίξεων στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. «Δεν θα τολμήσουν να κάνουν αυτό το πράγμα, δηλαδή να αφήσουν το δανειοδοτικό τμήμα των θεσμών να επιβάλει αυτό που προσπάθησε να επιβάλει πέρυσι ο Σόϊμπλε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουράρις και πρόσθεσε: «Αν δεν υπήρχε το μεταναστευτικό θα είχαν τη δυνατότητα να εκβιάζουν. Κατά την άποψή μου, έχει περίπου εξαφανιστεί η προοπτική αυτή, δεν μπορούν να εκβιάσουν πια λόγω του μεταναστευτικού».