Κάρφωσε τους όρχεις του στην Κόκκινη Πλατεία! - Karfitsa.gr
Διεθνή

Κάρφωσε τους όρχεις του στην Κόκκινη Πλατεία!

Άκρως επώδυνη μορφή διαμαρτυρίας για έναν Ρώσο καλλιτέχνη

rossia-kallitexnis-2

Μια άκρως επώδυνη μορφή διαμαρτυρίας για το αστυνομικό κράτος στη Ρωσία, επέλεξε ένας καλλιτέχνης.  Έξω ακριβώς από το Μαυσωλείο του Λένιν, ο Pyotr Pavlensky έβγαλε τα ρούχα του και κάρφωσε τους όρχεις του στο δρόμο μέρα-μεσημέρι.   Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες σε κοντινό νοσοκομείο και μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα.

Σήμερα θα εμφανιστεί σε δικαστήριο της Μόσχας και ενδέχεται να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης έως και 15 μέρες.

Ο καλλιτέχνης σε δήλωση του ανέφερε: «Η περφόμανς μπορεί να ιδωθεί ως μια μεταφορά για την απάθεια, την πολιτική αδιαφορία και την μοιρολατρεία της σύγχρονης Ρωσικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε μια μεγάλη φυλακή, κλέβει από τον κόσμο και χρησιμοποιεί τα λεφτά για να μεγαλώσει το κράτος της αστυνομίας και άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς, και η κοινωνία το επιτρέπει αυτό, ξεχνώντας το αριθμητικό της πλεονέκτημα και φέρνοντας το θρίαμβο του αστυνομικού κράτους πιο κοντά με την αδράνειά της».

Ο Pavlensky έχει ξανακάνει τέτοιους είδους διαδηλώσεις στο παρελθόν. Έχει ράψει τα χείλη για να διαδηλώσει εναντίον της φυλάκισης του συγκροτήματος Pussy Riot και έχει τυλιχθεί σε συρματόπλεγμα, το οποίο συμβόλιζε «την ύπαρξη ενός ανθρώπου μέσα σε ένα καταπιεστικό νομικό σύστημα».

kallitexnis-orxeis-rossia

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ